Vad du ska göra när din Skype-kamera inte fungerar

Skype kan vara en otroligt användbar app för att kommunicera med vänner, familj och kollegor med röst- och videosamtal. Att Skype-video inte fungerar ordentligt är dock ett vanligt problem för de som använder Windows 10 Skype-appen och de andra versionerna av den populära chattappen på iOS, Android och Mac.

Här är vad du behöver veta när Skype-kameran inte visar video och när personen du pratar med inte kan se dig.


Orsaker till problem med webbkameran på Skype

Att Skype-video inte fungerar som du vill kan vara resultatet av en mängd olika orsaker, allt från felaktiga inställningar som väljs i Skype-appen eller enhetens operativsystem till att kameran kopplas bort eller fysiskt täcks. Enhetsdrivrutinerna, operativsystemet och Skype-appen kan också vara inaktuella och måste uppdateras.

MoMo Productions / Getty Images

Lyckligtvis kan de flesta av de potentiella lösningarna på vanliga kameraproblem med Skype utföras relativt snabbt och lite avancerad kunskap krävs. Om du har problem med Skype utöver en felande webbkamera kan något annat vara problemet.

Hur fixar jag kameraproblem på Skype

När du försöker åtgärda problem med webbkameror i Skype är det viktigt att ta reda på vad de faktiska orsakerna till problemen är först. För att korrekt upptäcka vad som orsakar att kameran inte fungerar i Skype på din dator, surfplatta eller smartphone, följ den här listan med lösningar och tips i turordning tills videosamtalet börjar fungera korrekt.

 1. Ta bort prylar från din webbkamera. Om du har problem med att se någon bild överhuvudtaget från din webbkamera på Skype, kontrollera att omslaget har tagits bort eller är fritt från papper eller tejp. Du bör kunna se glaslinsen på webbkameran om den är korrekt avtäckt.Detta är ett problem du kan stöta på när du använder någon annans arbetsstation för arbete, eftersom vissa väljer att täcka över sin webbkamera på grund av integritetsproblem eller så kan de ha flyttat sin externa webbkamera på grund av bristande användning.

 2. Kontrollera om din webbkamera är inkopplad. Detta kan vara ett uppenbart tips, men det är också ett som många människor förbiser när de stöter på problem med sin webbkamera. Om du har en extern webbkamera som inte är inbyggd i din enhet, se till att den är ansluten till din dator, bärbara dator eller en smart-enhet och vid behov också ansluten till en strömkälla.

 3. Starta din webbkamera. Medan inbyggda webbkameror vanligtvis slås på automatiskt när ett videosamtal startar, måste vissa externa webbkameror aktiveras innan din dator eller smart-enhet kan upptäcka dem.

 4. Starta om din dator, surfplatta eller smartphone. Ett tips så gammalt som tiden men ett som ofta fungerar när man hanterar olika elektronikfrågor. En snabb omstart kan ofta lösa problem med Skype-appen och det tar oftast mindre än en minut.

 5. Uppdatera Skype-appen. Uppdatering av Skype-appen på din dator, surfplatta eller smartphone kan ofta lösa eventuella kompatibilitetsproblem med hårdvara som din webbkamera.

 6. Utför en systemuppdatering. Oavsett om du använder en Windows-, macOS-, Android- eller iOS-enhet, om ditt operativsystem är inaktuellt, kanske vissa Skype-funktioner som videochatt inte fungerar som avsett.

 7. Stäng andra appar. Om du har många appar öppna saktar vissa av dem ner Skype-appen och hindrar den från att använda alla dess funktioner till fullo. Att ha flera appar öppna kan också sakta ner enhetens internethastighet vilket kan inaktivera webbkameran på Skype om den sjunker för lågt.

 8. Kontrollera din internetanslutning. Skype inaktiverar webbkameran om din internethastighet inte är tillräckligt snabb. En långsam internetanslutning kan också resultera i videobuffring och dålig bild- och ljudkvalitet.Vanligtvis, om din webbkamera stängs av mitt i ett Skype-videosamtal, betyder det att det är din långsamma internethastighet som är problemet. Om personen du pratar med på Skype förlorar sin webbkamera betyder det att det är deras internet som orsakar problemen. Skype återaktiverar webbkameran automatiskt när internethastigheten tar upp igen.

  Hur du testar din internethastighet

  En 3G-, 4G- eller 5G-anslutning kan ofta vara snabbare än trådbundet eller trådlöst internet i många regioner. Om din internettjänst är för långsam för Skype-videochatt, försök att inaktivera Wi-Fi och använda ditt valda mobilnätverk istället.

 9. Starta om din internetanslutning. Om ditt internet är för långsamt eller inte ansluter ordentligt kan en omstart av det potentiellt fixa problemet. Detta kan göras ganska enkelt genom att manuellt koppla bort modemet och routern från väggen, vänta cirka fem minuter och sedan ansluta det igen.Om din Skype-webbkamera fungerar korrekt och du kan se ditt eget kameraflöde i din app men personen du ringer inte kan se dig, kan deras låga internethastighet vara orsaken. I det här fallet finns det inget du personligen kan göra för att lösa problemet. Personen du ringer måste fixa sin internetanslutning.

 10. Aktivera webbkameran i Skype-appen. Det är möjligt att du kan ha startat ett ljudsamtal på Skype av misstag. Du kan snabbt växla till ett videosamtal genom att klicka på videokamerans ikon medan samtalet är aktivt.

 11. Kontrollera dina Windows 10-sekretessinställningar. Om du har problem med att få din webbkamera att fungera på en Windows 10-enhet kan du behöva ge tillstånd för att den ska fungera i sekretessinställningarna.

  För att göra detta, öppna Alla inställningar > Sekretess > Kamera och se till att växelknappen under Tillåt appar att komma åt din kamera växlas till .

 12. Kontrollera dina Google Chrome-inställningar. Om du använder webbläsaren Google Chrome kan du tidigare ha blockerat åtkomsten till din webbkamera för att öka din integritet och säkerhet. Denna inställning kan hindra dig från att komma åt din webbkamera när du använder webbversionen av Skype som fungerar helt i webbläsaren.Lyckligtvis kan du tillåta åtkomst till din webbkamera igen när som helst via Google Chrome-inställningarna.

 13. Kontrollera webbsidan för Skype-status. Skype är en tjänst som tillhandahålls av Microsoft och ibland kan delar av den gå ner. Detta kan påverka din förmåga att använda vissa komponenter i Skype, till exempel webbkameran under ett samtal, och kan till och med inaktivera alla samtal helt.För att se om vissa Skype-tjänster är offline kan du besöka webbsidan för Skype-status.

 14. Prova ringa ett Skype-samtal med någon annan. Ett buggigt Skype-videosamtal har kanske inte något att göra med din app, enhet eller internetanslutning och kan orsakas av problem på mottagarens sida. För att kontrollera om detta är fallet, försök ringa till en annan kontakt.Skype-appen erbjuder faktiskt en funktion som låter dig ringa ett Skype-samtal till ett falskt nummer. Detta kan användas för att kontrollera din webbkamera och andra inställningar, t.ex. din mikrofons ljudnivåer.

  Klicka på ... > Inställningar > Ljud & Video > Ring ett gratis testsamtal för att starta ett Skype-samtal.

 15. Kontrollera om din enhet är helt kompatibel med Skype-appen. Om din enhet är lite gammal kanske den inte uppfyller de officiella minimikraven för att använda alla Skypes funktioner.Den fullständiga listan över minimikrav för Skype finns att läsa på den officiella Skype-webbplatsen eller enskilda appbutiklistor.

 16. Ställ in din Skype-webbkamera manuellt. Om du inte har använt Skype på ett tag, eller om det här är första gången du använder appen på din enhet, kan du behöva ställa in vilken webbkamera du ska använda.

  För att göra detta, öppna Skype och klicka ... > Inställningar > Ljud & Video och välj sedan önskad webbkamera från rullgardinsmenyn.

 17. Anslut din enhet. Det är möjligt att Skype begränsar webbkamerafunktionaliteten i ett försök att spara ström på en urkopplad bärbar dator eller smart-enhet. Försök att ansluta enheten till en strömkälla för att se om det löser den felande webbkameran.

 18. Uppdatera din webbkameras drivrutiner. Om du använder en Windows 10-dator, bärbar dator eller surfplatta kan du behöva uppdatera din webbkameras enhetsdrivrutiner.

  Vanligtvis händer detta automatiskt under en Windows Update men du kan också dubbelkolla om en ny drivrutin behövs genom att öppna Enhetshanteraren > Kameror. Högerklicka sedan på webbkamerans namn och välj Uppdatera drivrutiner > Sök automatiskt efter uppdaterade drivrutiner.

 19. Prova en alternativ videochatt-app. Om du har provat allt du kan och fortfarande inte kan få din kamera att fungera ordentligt i Skype, kan det vara värt att prova en annan app för att ringa videosamtal. Lyckligtvis finns det en mängd olika konkurrerande appar som utför samma funktion som Skype som också är helt gratis att använda. Några gratis videochattappar som är värda att kolla in är Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram, Line och WeChat. De flesta vänner och familjemedlemmar med en smartphone kommer sannolikt redan att ha minst en av dessa appar installerade på sin enhet, medan de som använder en Windows- eller Mac-dator kan ringa ett videosamtal via Facebook-webbplatsen med vilken webbläsare som helst.

Lämna en kommentar