Vad du ska göra om din USB-delning inte fungerar

Eftersom det vanligtvis används som en sekundär metod för att ansluta till internet, kan det även vara extremt frustrerande när även USB-internetdelning inte fungerar. Lyckligtvis finns det ett antal sätt att åtgärda internetdelningsproblem med Windows.

Tips i den här artikeln fungerar för Windows 10, 8.1 och 7.


Så här fixar du USB-delning fungerar inte

Innan du felsöker USB-internetdelningsproblemet du står inför är det en bra idé att se till att du har följt rätt steg för internetdelning i Windows och ställa in det på din telefon.

 1. Inaktivera Wi-Fi: En trådlös anslutning kan ibland vara i vägen för internetdelning. Försök att inaktivera Wi-Fi för att se om det löser din internetdelning med Windows 10-problemet. För att göra det på iOS eller Android, svep nedåt från toppen av skärmen för att avslöja kontrollcentret eller snabbinställningarna och tryck sedan på Wi-Fi ikonen.

 2. Se till att USB-kabeln fungerar och är ansluten: Se till att USB-kabeln är ordentligt ansluten i båda ändar. Koppla ur den och sätt i den igen om det behövs. Att prova en annan USB-kabel är också en bra idé om du har en till hands.

 3. Prova en annan USB-port: Använder du den snabbaste USB-porten på ditt system? Om du är ansluten till en USB 2.0-port kan du prova en USB 3.0 eller USB 3.1. Alternativt kan du bara prova en annan. Du vet aldrig om USB-porten är felaktig.

 4. Starta om allt: Omstart av din dator eller bärbara dator och omstart av telefonen kanske inte är lösningen på allt, men det är förvånande hur ofta det kan fixa något. Testa i det här fallet för att se om ditt Windows-nätdelningsproblem är löst.

 5. Kör Windows-felsökare: Windows-felsökare kanske inte alltid fungerar, men när det gör det kan det spara mycket huvudvärk.

  För att se om det kan lösa ditt problem med USB-delning i Windows 10, sök efter “felsöka”I Windows-sökrutan och välj sedan relevant resultat. När felsökningsfönstret laddas väljer du Nätverksadapter > Kör felsökarenoch sedan följ instruktionerna på skärmen för att se om dina problem med internetdelning är lösta.

 6. Uppdatera internetdelningsdrivrutin: Ibland är Windows egen nätdrivrutin skadad och gör processen svårare än den borde vara. För att fixa det:

  1. Sök efter Enhetshanteraren i sökfältet i Windows och välj relevant resultat.
  2. Titta ner i listan över enheter och välj Nätverksadapter för att utöka sina alternativ.
  3. Högerklicka eller tryck och håll ned NDIS-baserad Internet-delningsenhet, Välj sedan Fastigheter från popup-menyn.
  4. Välj Driver fliken> Uppdatera drivrutinen > Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogram.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

  Om det inte fungerar, försök upprepa processen, men istället för att välja Sök automatiskt ... välj Sök på min dator efter drivrutinen > Låt mig välja från en lista över drivrutiner på min dator. Se till Visa kompatibel maskinvara väljs och välj sedan NDIS-baserad Internet-delningsenhet > Nästa.

 7. Uppdatera Windows och din enhet: Om specifika drivrutinsuppdateringar inte löser problemet kan en allmän Windows-, Android- eller iOS-uppdatering göra tricket.

 8. Ändra dina APN-inställningar: Android-användare kan ibland åtgärda problem med nätdelning av Windows genom att ändra deras APN-inställningar. Bläddra ner och knacka APN-typ, ange sedan “standard, dun”Tryck sedan på OK. Om det inte fungerar, har vissa användare enligt uppgift lyckats ändra det till “dun" istället.

 9. Ändra din MVNO-typ: Vissa Android-användare med internetdelningsproblem har upptäckt att det kan hjälpa att ändra operatörstypen för mobil virtuellt nätverk. Få åtkomst till den genom att gå till inställningar > Mobilnät > Åtkomstpunktsnamnoch tryck sedan på din mobilleverantör från listan. Bläddra ner och knacka MVNO-typ, ändra det sedan till IMSI.

 10. Om inget av ovanstående fungerar kan du alltid gå den trådlösa vägen. Du kan ställa in din telefon som en Wi-Fi-värdpot och ansluta din bärbara dator eller skrivbord trådlöst. Om din enhet inte stöder trådlöst, kan du alltid köpa en USB-Wi-Fi-adapter.

Lämna en kommentar