Programvara : Adobe : Adobe Reader

Adobe Reader

Version
DC 2018
Plattforms
Licens Freeware

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Gratis PDF-dokumentläsare
  • Lättanvända läsnings- och navigationsverktyg
  • Anteckna, teckna digitalt och skriva ut dokument
  • Implementering av säkerhet och innehållsbegränsning

Skärmdump av Adobe Acrobat Reader DC 2018

Huvudfunktioner

Adobe Acrobat Reader är ett gratis program som låter användare se, söka, skriva , kommentera och skriva ut PDF-dokument. Till skillnad från Adobe Acrobat DC, som är den kommersiella versionen av Adobe Acrobat Reader, kan programmet inte användas för att skapa eller redigera PDF-filer. Acrobat Reader var tidigare känt som Adobe Reader.

Acrobat Reader används främst för att visa PDF-filer, men innehåller också flera användbara verktyg för att arbeta med PDF-filer. Du kan anteckna dokument genom att lägga till eller markera text, teckningsformer och lägga till notiser eller frimärken. Du kan också underteckna dokument genom att skriva eller rita, mäta avståndet och området för objekt i dokument och dela dokument som ska ses eller granskas av andra användare. Acrobat Reader kan du också lägga till verktyg som inte ingår i programvaran direkt från Verktygsfönstret i programmet.

Acrobat Reader kan användas för att genomföra begränsningar för PDF-filer. Begränsningar tillåter eller tillåter inte behörigheter som utskrifter, innehållskopiering, sidutdragning, kommentering, fyllning av formulärfält och signering. Acrobat Reader-användare får bara behörigheter om de har ställts in av dokumentskaparen. Programmet implementerar också lösenordsskydd för PDF-filer som kräver ett lösenord innan du tittar på ett dokument.

Acrobat Reader är en mycket användbar applikation för visning av PDF-dokument. Den finns tillgänglig på över tjugo plattformar och på över tjugofem språk, och över 500 miljoner exemplar har distribuerats hittills. Oavsett om det är för personlig eller professionell användning, är Adobe Acrobat Reader ett bra alternativ för att visa alla typer av dokument som har publicerats i PDF-format.

Uppdaterad: 13 november 2018

▶ Primär filtillägg

.pdf – Portable Document Format File

▶ Andra filtillägg används Adobe Reader DC 2018

Stödda filtyper
.AI Adobe Illustrator File
.XDP XML Data Package
.RMF Adobe Rights Management Document
.ETD Adobe Reader EBX Transfer Data File
.XFDF Adobe Acrobat XFDF File
Ytterligare relaterade filformat
.API Acrobat Plug-in
.EDN Adobe eBook Activation File
.XFD FormFlow 99 Form Data File
.PFX PKCS #12 Certificate File
.P7B PKCS #7 Certificate File
.JP1 Japanese (Romaji) Text File
.P7C PKCS #7 Certificate File
.CER Internet Security Certificate
.P12 Personal Information Exchange File
.WWF World Wide Fund Non-Printable Document