Hemsida : Filtillägg : .svg Fil

.svg Fil

Filtyp 1Scalable Vector Graphics File

Utvecklare Adobe Systems
Kategori Vector Image Files
Format XML

Vad är SVG file?

En SVG-fil är en grafikfil som använder ett tvådimensionellt vektorgrafikformat som skapats av World Wide Web Consortium (W3C). Den beskriver bilder med hjälp av ett textformat som är baserat på XML. SVG-filer är utvecklade som ett standardformat för att visa vektorgrafik på webben.

Mer information

SVG-formatet är en öppen standard som utvecklats av W3C (World Wide Web Consortium) med viktig hjälp av Adobe. SVG-bilder kan skapas och exporteras från Adobe Creative Suite-program, till exempel Illustrator och GoLive.

SVG-formatet stödjs inte av Adobe Photoshop, Photoshop Elements och InDesign. Du kan dock öppna SVG-filer i dessa program med hjälp av SVG Kit för Adobe CS-plugin, som utvecklats av Scand.

Mer information om SVG-formatet finns online på Adobes hemsida om du söker på Adobe Scalable Vector Graphics.

Program som öppnas SVG filer
Windows
GIMP
Google Drive
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
Inkscape
ACD Systems Canvas
CADSoftTools ABViewer
CorelDRAW
ImageMagick
Adobe Flash Player
Adobe Flash
Microsoft Visio
Adobe InDesign
MeshLab
Synfig Studio
Linux
GIMP
Google Drive
Inkscape
ImageMagick
Adobe Flash Player
vhf interservice Cenon
MeshLab
Synfig Studio
Merkaartor
yWorks yEd Graph Editor
Kolourpaint
FreeCAD
Scribus
Android
Seavus iMindQ
Macintosh
GIMP
Google Drive
Adobe Illustrator
Inkscape
ImageMagick
Adobe Flash Player
Adobe Flash
vhf interservice Cenon
Adobe InDesign
MeshLab
Synfig Studio
Merkaartor
yWorks yEd Graph Editor
Seavus iMindQ
Blackmagic Design Fusion for Mac
iOS
Seavus iMindQ
WEB
UnitePDF Svg to Pdf Converter

Filtyp 2Saved Game File

Utvecklare N/A
Kategori Spelfiler
Format N/A

.SVG alternativnummer 2

Sparad spelfil skapad av olika spel, inklusive Quake III: Team Arena, Return to Castle Wolfenstein och Grand Theft Auto 2 (GTA2); sparar spelarens framsteg i ett spel och gör det möjligt att återuppta framsteg som vanligtvis sparas av spelet utan att användaren manuellt måste komma åt själva filen.

Mer information

Eftersom olika spel använder olika format för SVG-filer kanske du måste försöka flera program innan du kan öppna dem. Till exempel kan sparade SVG-filer som skapats av GTA2 redigeras av GTA2, men inte SVG-filer som skapats av Quake III: Team Arena.

OBS! Om du inte har något program som öppnar eller redigerar SVG-filer, Försök öppna din SVG-fil i en textredigerare, t.ex. Anteckingar eller Word.

Program som öppnas SVG filer

SVG och JPG

SVG (scalable vector graphics) är ett vektorbaserat filformat, vilket innebär att du kan ändra storleken på grafiken utan att förlora bildkvaliteten. Om du skapar digitala projekt som logotyper, webbdesign och animationer är SVG-filer det bästa valet. Men i vissa fall behöver du en mindre fil. När du behöver exportera arbete för att använda det i webbläsare, sociala medier eller för lagring är JPG-formatet (Joint Photographic Experts Group) en bättre balans mellan kvalitet och filstorlek.

JPG-bildfiler är pixelbaserade, vilket innebär att filupplösningen är inställd på de dimensioner som du sparar den i. Till skillnad från vektorgrafik i SVG-filer är JPG-filer inte avsedda att förstoras. Alltför mycket stretch kan leda till att bilden blir pixlig eller suddig. JPG-filer använder förlustkomprimering för att minska filstorleken. Du förlorar en del data, men JPG-filer bidrar till att hålla laddningshastigheterna nere och det innebär att de tar mindre plats på din hårddisk. Eftersom JPG är en av de mest populära filtyperna med universell igenkänning är de också lätta att överföra och ladda upp till vilken källa som helst. Alla digitalkameror tar till exempel bilder i JPG.

Fördelar med att använda SVG-filer

  1. Skalbarhet – Vektorbilder är upplösningsoberoende och kan skalas till alla dimensioner utan att förlora i kvalitet. Webbläsare räknar bara om matematiken bakom bilden så att den inte förvrängs. Rasterbilder å andra sidan förlorar sin upplösning när de förstoras eftersom de små pixlarna tvingas expandera utöver sin ursprungliga storlek.
  2. Interaktivitet – Hyperlänkar och praktiskt taget alla typer av animationer kan läggas till med hjälp av styling och skript.
  3. Lätt att redigera – Det är lika enkelt att redigera en SVG som att ändra koordinaterna eller ett ord i en textredigerare eller att koda in SVG:n på din webbsida och ändra den med JavaScript eller CSS. Du kan också använda populära redigeringsprogram för vektorgrafik som Adobe Illustrator, Corel Draw och Sketch.
  4. Kompakt filstorlek – Pixelbaserade bilder sparas redan från början i en stor storlek, eftersom du bara kan behålla kvaliteten när du gör bilden mindre, men inte när du gör den större. Detta kan påverka webbplatsens nedladdningshastighet. Eftersom SVG:er är skalbara kan de sparas med en minimal filstorlek.
  5. SEO-vänlig – SVG-bilder definieras i XML-textfiler, så nyckelord och beskrivningar kan användas och lättare kännas igen av sökmotorer. Med rasterbilder är du begränsad till filens titel eller alt-attribut.

Hur man konverterar SVG till JPG i Photoshop

Steg 1: Öppna din SVG-bildfil i Photoshop

Steg 2: Gå till Arkiv.

Steg 3: Välj Exportera.

Steg 4: Klicka på Exportera som.

Steg 5: Välj JPG-format från rullgardinsmenyn.

Steg 6: Justera bildstorleken och dukstorleken efter behov.

Om SVG filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil svg-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Saved Game File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Som designer har jag arbetat med svg-filer ett tag nu. Jag tyckte att din förklaring var underbar och insiktsfull. Vektorbilder är verkligen viktiga för att bevara kvaliteten på tillgångar som logotyper, ikoner och till och med ritningar. Jag har alltid öppnat mina vektorer med Adobe Illustrator och det är fantastiskt. Programmet gör det möjligt att redigera varje enskild linje och ritning för att passa dina behov. Det bästa är att det aldrig förlorar i kvalitet! Ändå visste jag inte att du också kan visualisera .svg-filer i vilken webbläsare som helst. Detta är kan vara användbart när du skickar en design till en kund och de vill se den utan ett program. Tack för rekommendationen.