Apple, farväl till iPhone Touch ID


De tre iPhone X-modellerna som släpps i september 2018 kommer alla att ha FaceID, 3D-ansiktsigenkänning som utvecklats av Apple. Touch ID kommer att tas bort

Touch ID kommer inte att finnas på nästa generation iPhone X. De många rykten som har cirkulerat under de senaste månaderna har bekräftats av Lumentum Holdings, det enda företaget i världen som kan tillverka de speciella 3D-sensorer som Apple använder för FaceID, ansiktsigenkänningssystemet som debuterade på iPhone X.

Lumentum Holdings intäkter sköt i höjden under förra kvartalet, tack vare en stor beställning från en stor, men hemligstämplad kund. Allt pekar på Apple, som hittills är det enda företaget som använder VCSEL-systemet (vertical-cavity surface-emitting laser) för ansiktsigenkänning i sina enheter. Jämfört med förra året är antalet komponenter som Apple beställt mycket högre, vilket tyder på att FaceID kommer att finnas på alla tre iPhone X-modeller som lanseras i september 2018.

Addio TouchID

TouchID, den biometriska fingeravtryckssensorn som Apple introducerade med iPhone 5S, kommer att pensioneras för gott, men det kommer inte att saknas stöd från Apple för att åtgärda eventuella buggar och anomalier. Men framtiden för telefonin verkar vara ansiktsigenkänning, som nu finns i de flesta toppmodeller och anses vara enklare, snabbare och säkrare att använda.

FaceID och notch kommer också att känneteckna den billiga iPhone X 2018, modellen med en 6,1-tums LCD-skärm som kommer att flankera de andra två modellerna med OLED-skärmar. Men det är inte allt. Enligt de senaste ryktena kommer FaceID även att finnas med i den nya versionen av iPad Pro som kommer ut senare i år. Apples nya surfplatta kommer att ha en gränslös design och 3D-ansiktsigenkänning.


Hur 2018 års iPhone X kommer att se ut

Med drygt en månad kvar till den officiella presentationen (2018 års iPhone X väntas komma i mitten av september) finns det lite information om Apples nya smartphone. iPhone X 2018 kommer säkerligen att ha en notch (skåran längst upp på skärmen) och FaceID, men det finns lite information om specifikationerna. Smartphonen förväntas ha den nya A12 SoC och 4 GB RAM, men för tillfället är detta bara spekulationer. På enhetens baksida finns en vertikal dubbelkamera. Skärmstorlekarna för de tre modellerna kommer att vara 5,8, 6,1 och 6,5 tum.


Lämna en kommentar