Instagram, ett klistermärke för gruppchattar i Stories

#


Ett annat klistermärke för IG Stories. Nu kan du skapa gruppchattar direkt från en Story: så här går det till

Nytt klistermärke för Instagram Stories. För några timmar sedan dök ett nytt klistermärke upp officiellt som gör att du kan be dina följare att gå med i en gruppchatt. Denna nya funktion är ett tillägg till de andra klistermärken som den berömda sociala plattformen har introducerat på senare tid och syftar till att göra berättelserna alltmer interaktiva och engagerande.

Efter omröstningar, frågesporter, frågor och sångtexter har ingenjörerna och utvecklarna lagt till ytterligare ett klistermärke som uppmuntrar till interaktion mellan användarna. Redan i dag är det möjligt att skicka ett privat meddelande till författaren av en artikel genom att klicka på ikonen med pappersflygplanet. Från och med nu blir det ännu snabbare att interagera och skicka meddelanden till dina följare tack vare det nya Chat-märket.

Instagram Stories: Chat-märket, hur det fungerar

Hur använder jag det nya Chat-märket i Instagram Stories? Först måste du skapa en berättelse med hjälp av en video eller ett foto. Öppna sedan klistermärkesmenyn, den tredje ikonen uppe till höger. Chat-märket finns i den fjärde raden till höger, det är ljusblått och namnet på det anger dess funktion.

Klicka nu helt enkelt på märket och ge chatten du skapar ett namn. Klistermärket kan också anpassas genom att välja en annan färg. När du har delat berättelsen kan alla följare som tittar på den klicka på Chat-märket och delta i konversationen. Det är alltid den användare som delade berättelsen som väljer vem som ska chatta med och vem som ska läggas till i gruppen.

Listan över personer som har tittat på berättelsen kommer också att innehålla förfrågningar om att delta i chatten, som accepteras genom att klicka på knappen "Starta chatt". Chatten kan avbrytas när som helst. Det finns också ett antal alternativ tillgängliga, till exempel möjligheten att avaktivera meddelanden, ringa ett videosamtal, välja om man vill godkänna användarnas deltagande i chatten eller inte och slutligen lägga till andra användare som har begärt att få tillgång till samtalet vid ett senare tillfälle.


Instagram Stories: Adhesive Chat möjliga utvecklingar

Det maximala antalet deltagare och de olika ytterligare funktioner som erbjuds i själva chatten har ännu inte offentliggjorts. Den nya funktionen verkar dock ha flera användningsområden och kan vara användbar inte bara för att interagera med vänner, utan även för att organisera möten, projekt eller sammankomster. Än så länge verkar det osannolikt att den kommer att användas av VIP:s eller influencers med miljontals följare, men vi får se...

.


Lämna en kommentar