Åtgärda Xapofx1_5.dll fel saknas eller hittades inte

Eftersom xapofx1_5 DLL-filen är en av många filer som finns i Microsoft DirectX-programvarusamlingen orsakas xapofx1_5.dll-problem på ett eller annat sätt av ett problem med DirectX.

DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram, så xapofx1_5.dll-fel dyker vanligtvis bara upp när du använder dessa program, till exempel videospel Arma 3, Rise of the Triad och Dead Island.

Det finns många sätt xapofx1_5.dll-fel kan visas på din dator. Här är flera av de vanligaste specifika xapofx1_5.dll-felmeddelanden som du kan se:

Xapofx1_5.DLL hittades inte
Filen xapofx1_5.dll saknas
Filen xapofx1_5.dll hittades inte
Programmet kan inte starta eftersom xapofx1_5.dll saknas på din dator. Försök att installera om programmet för att lösa problemet.
Xapofx1_5.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.
Dålig bild (XAPOFX1_5.dll)

Felmeddelandet xapofx1_5.dll kan gälla alla program som använder Microsoft DirectX, men det ses oftast med videospel. Oavsett om det är ett spel eller ett annat program, visas xapofx1_5 DLL-felet vanligtvis när programmet startar, men kan också ses under installationen medan programmet försöker uppdatera eller validera DirectX-filer.

Som nämnts ovan är Arma 3, Rise of the Triad och Dead Island bara några exempel på videospel som kan se ett xapofx1_5.dll-fel, men återigen kan det hända för alla spel som använder DirectX.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av xapofx1_5.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Xapofx1_5.dll fel

Viktigt: Ladda inte ner xapofx1_5.dll DLL-filen individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns flera anledningar till att det aldrig är bra att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser.

Om du redan har laddat ner xapofx1_5.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor tar du bort den från var du än lägger den och fortsätter med dessa steg.

 1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu.

  Felet xapofx1_5.dll kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX fixar felet xapofx1_5.dll hittades inte.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnumret eller bokstaven, så var noga med att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 7, 8, Vista, XP och mer. Den ersätter alla saknade DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar xapofx1_5.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller en applikations-DVD eller CD. Vanligtvis, om ett spel eller ett annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

  Det är möjligt att du först måste säkerhetskopiera filen, ta bort den ursprungliga DLL-filen och sedan installera DirectX. Prova detta om både detta steg och steg 2 inte har åtgärdat problemet. Att ta bort xapofx1_5.dll har varit känt för att fixa Bad Image (XAPOFX1_5.dll) -fel specifikt men du kan prova det för något relaterat felmeddelande om du inte ser det.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med xapofx1_5.dll och en ominstallation kan göra tricket.

 5. Återställ filen xapofx1_5.dll från det senaste DirectX-programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt xapofx1_5.dll-fel, försök att extrahera xapofx1_5.dll individuellt från det nedladdningsbara paketet för DirectX.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.

Lämna en kommentar