Åtgärda D3dx11_43.dll fel saknas eller hittades inte

D3dx11_43.dll-filen är en av många DLL-filer som finns i Microsoft DirectX-programvarusamlingen. D3dx11_43.dll-problem orsakas därför på ett eller annat sätt av ett problem med DirectX.

Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram visas d3dx11_43.dll-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av d3dx11_43.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


D3dx11_43.dll-fel

Det finns många sätt d3dx11_43.dll-fel kan visas på din dator. Här är flera av de vanligaste specifika d3dx11_43.dll-felmeddelanden som du kan se:

 • D3dx11_43.DLL hittades inte
 • Filen d3dx11_43.dll saknas
 • Programmet kan inte starta eftersom d3dx11_43.dll saknas på din dator.
 • Filen d3dx11_43.dll hittades inte
 • Beroende d3dx11_43.dll saknas
 • D3dx11_43.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.

Felmeddelandet d3dx11_43.dll kan gälla alla program som använder Microsoft DirectX, men det ses oftast med videospel. D3dx11_43.dll-fel uppträder vanligtvis när ett spel eller ett annat program startas men de kan också ses vid någon annan punkt under vilken DLL-filen anropas, som när applikationen först installeras.

Battlefield, Need for Speed, Dragon Age, Far Cry, Total War, Grand Theft Auto, Darksiders och FEAR är bara några exempel på videospel som har varit kända för att kasta ett fel angående d3dx11_43.dll-filen.

Hur du åtgärdar D3dx11_43.dll fel

Ladda inte ner d3dx11_43.dll DLL-filen separat från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns flera orsaker till att nedladdning av DLL-filer från dessa webbplatser aldrig är en bra idé. Om du redan har laddat ner d3dx11_43.dll tar du bort den från var du än lägger den och fortsätter med dessa steg.

 1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu. D3dx11_43.dll-felet kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att fixa felet d3dx11_43.dll hittades inte.

  Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 7, 8, Vista, XP och mer. Den ersätter alla saknade DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnumret eller bokstaven, så var noga med att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar d3dx11_43.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller en applikations-DVD eller CD. Vanligtvis, om ett spel eller annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med d3dx11_43.dll och en ominstallation kan göra tricket.

  Ibland är det bäst att använda ett gratis avinstallationsverktyg för att se till att programmet har tagits bort helt innan du installerar om det. Ett applikations normala avinstallationsverktyg fångar ibland inte allt det installerade och lämnar istället olika registerfiler eller till och med referenser till DLL-filer, vilket kan orsaka att d3dx11_43.dll-felet fortsätter att visas.

 5. Återställ filen d3dx11_43.dll från det senaste DirectX-programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt d3dx11_43.dll-fel, försök att extrahera d3dx11_43.dll individuellt från det nedladdningsbara paketet för DirectX.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.


Lämna en kommentar