De bästa apparna för att lyssna på musik offline

#


Förutom populära streamingtjänster som Spotify finns det många appar för Android och iPhone som gör det möjligt att lyssna på musik offline

När vi pratar om appar för strömmande musik tänker de flesta på Spotify. Den här tjänsten är mycket enkel att använda, men den är inte den enda.

Vad händer om vi inte har någon signal på vår smartphone eller om vi inte har mycket datatrafik på vårt månadsabonnemang och inte vill avsluta allt på kort tid?

Svaret är enkelt: vi måste ladda ner en app för att lyssna på musik offline. För att göra detta behöver du inte prenumerera på Spotifys premiumtjänst. Det finns ett antal appar som gör att vi kan spela våra favoritlåtar utan att behöva betala för ett abonnemang och utan att behöva aktivera dataanslutningen på vår smartphone. Nästan alla appar i den här guiden kan användas på både Android och iPhone, och många kan även laddas ner till våra surfplattor. På så sätt kan vi alltid ha vår favoritmusik med oss, oavsett om vi är hemma, på väg till jobbet eller under träning.

Spotify

Om du tror att Spotify bara fungerar med ett aktivt datanätverk har du fel. Med musikströmningstjänsten kan du ladda ner dina favoritlåtar till din smartphone och lyssna på dem offline.


Phonograph

Detta är en av de bästa apparna för att lyssna på musik offline på Android-smartphones. Det har ett mycket omfattande men ändå intuitivt grafiskt gränssnitt som gör Phonograph lätt att använda. Förutom att hantera spellistor och uppspelningsköer kan du också ladda ner skivomslag och affischer från dina favoritband. Och om du gillar att somna till musik kan du också ställa in en sömntimer.


Google Play Music

Ett bra alternativ för Android är Google Play Music. Den är också tillgänglig för iOS-enheter. På smartphones med operativsystemet Little Robot är den här appen installerad som standard. Med Play Music kan du bläddra bland olika låtkataloger uppdelade efter artist och genre. Vissa låtar är gratis, medan andra måste laddas ner mot en avgift. När du har lagt till låtar i ditt bibliotek kan du spela dem offline.

Jamendo Music

Detta är ett program som rekommenderas för sanna musikälskare. Jamendo-biblioteket erbjuder gratis nedladdningar av ett brett utbud av låtar från oberoende och nya artister. Naturligtvis fungerar appen även utan internetuppkoppling och finns tillgänglig för både Android-telefoner och iPhones.

Tunein Radio

Som du kan gissa av namnet på den här appen kan du med Tunein lyssna på radioprogram från nästan alla länder i världen offline. När du har kommit åt appen online kan du ladda ner poddar och lyssna på dem offline. Appen finns tillgänglig för både Android och iOS.

SoundCloud

SoundCloud är kanske ett av de bästa Android-alternativen för att lyssna på musik offline på din smartphone. Plattformen har inte bara de mest populära och mest lyssnade låtarna för tillfället, utan används också flitigt av nya artister och DJ:s, men ibland även av internationellt kända artister, för att sponsra sina nya skapelser. Appen sparar inte bara låtarna offline utan rekommenderar också nya låtar baserat på vad vi har lyssnat på.

Napster

Detta är också en ganska effektiv applikation för att hantera vår offline-musik. Genom appen kan vi skapa vårt eget personliga bibliotek och sedan spela upp det offline. Napster har också en trevlig barnfunktion med flera låtar som är särskilt utformade för barn. Napster-låtar kan också lagras i molnet.

Lämna en kommentar