Farväl till Galaxy Note-serien: Samsung har bestämt sig

#


Det finns inget mer att göra för Samsungs Galaxy Note-serie. Beslutet verkar redan ha fattats, framtiden är vikbar

Om det inte är ett farväl, är det inte mycket: Samsungs Galaxy Note-serie har aldrig varit i sådan fara att försvinna som den är nu, samma år som den ironiskt nog fyller tio år. I själva verket verkar företaget redan ha stoppat nya modeller eftersom signalerna som kommer in inte alls är betryggande, men tills beslutet är officiellt bör man låta tvivlet råda.

Sedan början av året har ryktena om att en Galaxy Note 21 inte kommer att debutera blivit alltmer ihärdiga. De första ryktena om en sådan hypotes hade irriterat fansen av första timmen, som inte ville tro att Samsung, för första gången på tio år, verkligen skulle kunna hoppa över en generation av Galaxy Note. "Omöjligt", tänkte många. När sedan veckorna gick och ryktena började svälla som alla pekade i samma riktning, började hypotesen om ett avbrott i serien göra sig gällande även bland de inbitna, tills företagets sigill kom med den första officiella bekräftelsen på att man slutade att koncentrera sig på Galaxy Z-serien, den vikbara.

Galaxy Note är inte längre ett registrerat varumärke

Samsung har i år beslutat att utöka utbudet av produkter som kan stödja den mest ikoniska komponenten i Galaxy Note-serien, nämligen S-penna: för första gången finns det nu kompatibilitet med en Galaxy S och även med den vikbara Galaxy Z Fold3. Och om operationen som innebar att Galaxy S21 Ultra fick S-pennan inte gick så bra på grund av en lägre försäljning än väntat av toppmodellen, kan man inte säga detsamma om Galaxy Z Fold3, som uppvisade en rekordförsäljning.

Och vem vet, kanske var det inte de högre resultaten än väntat för den senaste vikbara enheten som fick Samsung att fundera två gånger på att sätta stopp för Galaxy Note-serien, som bara är ett steg från att bli verklighet. Insiders fick nyligen tag på Samsungs varumärken som registrerats hos varumärkesskyddsorganen, och alla finns med på listan: Galaxy A, Galaxy M, Galaxy S och Galaxy Z, utom... Galaxy Note.

Med andra ord skulle Galaxy Note-märket inte längre finnas med bland de varumärken som företaget registrerar för att hävda varumärkesrättigheter. Om så är fallet finns det ingen anledning att diskutera Galaxy Note 20, som skulle gå till historien som den sista Note-smarttelefonen som tillverkas.


Galaxy Z Fold Evolution of Galaxy Note

Ryktena stöds av ett antal aspekter, bland annat Samsungs ökande fokus på Galaxy Z-serien av smarttelefoner, som företaget tror representerar framtiden.

Och om man tänker efter så har Galaxy Z Fold de perfekta egenskaperna för att vara det perfekta utvecklingssteget för en smartphone med en stylus: den har en enorm skärm - vilket gör det lättare att skriva för hand men framför allt att skapa skisser och ritningar - och när den inte behövs kan den stängas för att minska sin storlek. För att inte tala om att den senaste generationen också kostar mindre än tidigare.


Lämna en kommentar