Gratis Microsoft Office-dokumentvisare

Letar du efter ett gratis sätt att läsa Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint-, Access-, Visio- eller Lync-dokument utan att själv köpa de senaste versionerna av dessa applikationer?

På samma sätt, om du äger Microsoft Office-sviten, delar du dokument med dem som inte gör det?

De flesta kraftanvändare för kontorsprogramvara kommer att bli frustrerade över att använda ett sådant verktyg varje dag på grund av de begränsade verktygen, men din situation kan förtjänas med att använda en av dessa gratis webbaserade tittare ändå. Även om du inte kan redigera dokument i dessa gratis onlinegränssnitt kan du visa, kopiera eller skriva ut Office-dokument som skapats av andra - utan att behöva förbinda dig till Office själv.

Microsoft har upphört med de kostnadsfria visningsapparna för Word, Excel och PowerPoint. Microsoft rekommenderar att "installera Word-mobilappen eller lagra dokument i OneDrive eller Dropbox, där Word Online öppnar dem i din webbläsare."


Alternativ till gratisvisare: Gratis kontorsprogramvarusviter och appar

Innan du laddar ner en tittare bör du också överväga gratis Microsoft Office Online (webbappar), som låter dig både läsa och utföra ett begränsat men effektivt redigeringsområde. Du hittar Word-, Excel-, PowerPoint- och OneNote-appar tillgängliga för Windows, Mac OS X, iOS och Android.

Om någon skickar filtillstånd till ett dokument som finns i Microsofts moln OneDrive kan du göra ändringar med den här webbappen.

Eftersom både tittarna och webbapparna används i din webbläsare och därför kräver en internetanslutning kan den senare vara mer meningsfull för dig som en lösning.

Det finns andra kostnadsfria kontorsprogramvarupaket och appar med öppen källkod.

Microsoft Visio Viewer

Även vissa Office-användare har aldrig hört talas om Microsoft Visio. Detta är ett diagramprogram för att skapa flödesscheman, organisationsscheman eller andra visuella representationer.

Medan du inte kan skapa eller redigera djupare kan du göra följande i visaren: visa filer med tillägg som .vsd, .vsdx, .vsdm, .vst, .vstx, .vstm, .vdx, .vdw eller .vtx, använd kortkommandon och genvägsmenyer, visa formegenskaper, justera några lagerinställningar, skriv ut några element som passar till en viss skärm och använd några kommentarfunktioner.

Eftersom Visio vanligtvis inte ingår i några av Microsofts förpackade versioner, är det vettigt för företag att till exempel köpa en kopia för huvudanvändaren eller en enskild datorenhet. På så sätt kan Visio 2013 Viewer installeras gratis för andra i teamet att samarbeta om.
Ladda ner Visio 2013 Viewer


Du kan också behöva detta kompatibilitetspaket

Tänk på att tittarna kanske inte löser några av de mer komplicerade kompatibilitetsfel som du kan stöta på. Av den anledningen erbjuder Microsoft också sitt Microsoft Office-kompatibilitetspaket för Word-, Excel- och PowerPoint-filformat.

Eftersom varje ny programversion tenderar att tillåta nya filtyper kan du behöva detta kompatibilitetspaket för att korrekt ladda upp filen du är intresserad av.


Läs alltid licensvillkoren

Som med alla nedladdningar, se till att läsa licensvillkoren angående typsnitt och andra aspekter av filer som du kanske är intresserad av att kopiera eller skriva ut. Även om du inte har köpt en fullständig version av Microsoft Office, godkänner du fortfarande licensvillkoren för dessa tittare genom att använda dem. Du kan faktiskt inte installera eller använda teckensnitt alls på andra enheter, eftersom du inte har köpt rätten att göra det.

Lämna en kommentar