Hur du åtgärdar Advrcntr6.dll saknas fel (Nero)

Advrcntr6.dll-fel, oftast "Detta program filen advrcntr6.dll, som inte hittades i detta system." fel orsakas när advrcntr6 DLL-filen, oavsett anledning, raderas eller flyttas från rätt plats.

Advrcntr6.dll-filen kan "saknas" eftersom den av misstag raderades från mappen eftersom ett antivirus- eller säkerhetsprogram felaktigt tog bort det och trodde att det var ett säkerhetshot eller på grund av ett problem när du senast uppgraderade eller installerade om Nero.

Advrcntr6.dll-fel kan visas på några olika sätt beroende på hur det genererades. Här är advrcntr6.dll-fel som människor ser, med den första som är den vanligaste:

Detta program kräver filen advrcntr6.dll, som inte hittades i detta system.
ADVRCNTR6.DLL MISSING
Filen advrcntr6.dll hittades inte

De flesta advrcntr6.dll-fel "hittades inte" beror på problem med programmet Nero CD och DVD-bränning. DLL-filen advrcntr6.dll är en fil som måste finnas i rätt mapp för att Nero ska kunna bränna CD-skivor eller DVD-skivor.

Felmeddelandet advrcntr6.dll kan visas under installationen eller när Nero-programmet startas och kan gälla nästan vilken version av Nero som helst installerad på något av Microsofts operativsystem som Nero är kompatibel med, som Windows 10, Windows 8, Windows 7, etc.

Advrcntr6.dll-fel kan också visas på datorer utan Nero installerad om datorn är infekterad med vissa typer av virus eller annan skadlig kod.


Hur du åtgärdar Advrcntr6.dll fel

Ladda inte under några omständigheter DLL-filen advrcntr6.dll från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns flera orsaker till att nedladdning av DLL-filer från dessa webbplatser aldrig är en bra idé.

Om du redan har laddat ner advrcntr6.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor tar du bort den från var du än kopierade den och fortsätter med följande steg.

 1. Starta om din dator. Advrcntr6.dll-felet kan vara ett fel, och eftersom omstarten fixar många vanliga datorproblem kan en enkel omstart rensa upp den här helt.

 2. Om advrcntr6.dll-felet visas under installationen av Nero, inaktivera ditt antivirusprogram tillfälligt och försök igen. Ibland kommer säkerhetsprogramvara att störa en installation och förhindra att den laddar in vissa filer, inklusive den här DLL-filen.

  Om du följer det här steget måste du återaktivera säkerhetsprogramvaran när Nero har installerats normalt.

 3. Spela in serienumret för din specifika Nero-installation. Det enklaste sättet att göra detta är att följa instruktionerna från Nero på deras Upgrade Center-sida. När du väl är där klickar du på Behöver du hitta serienumret? följ en av metoderna.

  Kan du inte hitta ditt Nero-serienummer med hjälp av Neros instruktioner? Ett program för att hitta produktnycklar kan hjälpa till.

 4. Avinstallera Nero från din dator.

  Se till att avinstallera med länken Avinstallera Nero i programgruppen Nero (om tillgänglig) i Start-menyn, eller använd program och funktioner eller Lägg till / ta bort program-applet i Kontrollpanelen. Ett annat alternativ är att använda ett gratis avinstalleringsverktyg som det populära IObit Uninstaller.

 5. Starta om din dator.

 6. Ladda ner verktyget Nero General CleanTool: [Länk till direktnedladdning]. Extrahera och kör sedan detta gratisprogram från Nero. Detta verktyg säkerställer att Nero tas bort 100% från din dator.

  Den här filen är i ZIP-format. Packa upp den från Windows eller använd en dedikerad filupplåsare som 7-Zip eller PeaZip.

  Nero General CleanTool fungerar bara med Nero 9/8/7 och Nero BackItUp4. Andra versioner av Nero bör avinstalleras via standardavinstallationsmetoden i steg 3, men prova gärna CleanTool om du vill.

 7. Starta om datorn igen, bara för att vara säker.

 8. Installera om Nero från din ursprungliga installationsskiva eller nedladdade fil. Det här steget bör återställa filen advrcntr6.dll.

 9. Installera den senaste uppdateringen till ditt Nero-program om det finns en tillgänglig. Det kan ha varit vissa problem i din ursprungliga version av Nero som orsakade det advrcntr6.dll-fel du har sett.

 10. Starta om datorn igen.

 11. Kör en virus- / malware-genomsökning av hela ditt system om Nero-stegen inte löser problemet. Vissa advrcntr6 DLL-problem är faktiskt relaterade till fientliga program som maskerade som advrcntr6.dll-filen.

Advrcntr6.dll-filen ska finnas i mappen C: Program Files Common Files Ahead Lib. Om du hittar filen advrcntr6.dll i mappen C: Windows eller C: Windows System32 är det troligt att det inte är Neros legitima advrcntr6.dll-fil.

Lämna en kommentar