Hur du åtgärdar ”D3dx9_34.dll saknas eller hittades inte” -fel

D3dx9_34.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av en enda grundorsak - ett problem med Microsoft DirectX.

DLL-filen d3dx9_34 är en av många filer som ingår i DirectX-programvarupaketet. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och grafikprogram, visas vanligtvis bara d3dx9_34.dll-fel när du använder dessa program.

Några av de vanligaste d3dx9_34.dll-felmeddelandena listas nedan:

D3DX9_34.DLL hittades inte
Filen d3dx9_34.dll hittades inte
Filen d3dx9_34.dll saknas
D3DX9_34.DLL saknas. Byt ut D3DX9_34.DLL och försök igen
D3dx9_34.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta
Det här programmet kunde inte startas eftersom d3dx9_34.dll inte kunde hittas

D3dx9_34.dll-fel visas vanligtvis när ett program, vanligtvis ett spel, startar. Ibland visas d3dx9_34.dll-fel efter att ett spel har laddats men precis innan spelet startar.

I icke-spelapplikationer kan ett d3dx9_34.dll-fel visas innan programmet startar eller innan vissa avancerade grafiska funktioner i programmet används.

Felmeddelandet d3dx9_34.dll kan gälla alla program som är beroende av Microsoft DirectX, oftast videospel.

Några vanliga spel som har varit kända för att generera d3dx9_34.dll-fel inkluderar "Call of Duty 4: Modern Warfare", "Crysis", "Need for Speed ​​Pro Street", "Project 64" (en N64-emulator), "Blazing Angels: Squadrons of WWII, "and" Savage 2: A Tortured Soul. "

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av d3dx9_34.dll och andra DirectX-problem.


Hur du åtgärdar D3dx9_34.dll fel

Ladda inte ner d3dx9_34.dll DLL-filen från någon "DLL-nedladdningssida". Att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser är aldrig en bra idé. Ta bort den om du redan har laddat ner en kopia.

 1. Starta om din dator om du inte har gjort det ännu.

  D3dx9_34.dll-felet kan vara ett engångsproblem och en omstart kan rensa upp det. Det är osannolikt att detta tillvägagångssätt kommer att lösa problemet, men omstart är alltid ett bra första felsökningssteg.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att fixa felet "d3dx9_34.dll hittades inte".

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnumret eller bokstaven för att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar d3dx9_34.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-CD eller DVD. Troligtvis kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan om ett spel eller annat program använder DirectX.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med d3dx9_34.dll och en ominstallation kan göra tricket.

 5. Återställ filen d3dx9_34.dll från det senaste DirectX-paketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt d3dx9_34.dll-fel, försök att extrahera d3dx9_34.dll-filen separat från DirectX-paketet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen, kan uppdatering av drivrutinerna för grafikkortet i din dator i vissa situationer rätta till detta DirectX-problem.

Lämna en kommentar