Hur du åtgärdar Vorbisfile.dll fel som saknas eller inte hittades

Vorbisfile.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av vorbisfile DLL-filen.

I vissa fall kan vorbisfile.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet vorbisfile.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Vorbisfile.dll-fel

Det finns flera olika sätt som vorbisfile.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se vorbisfile.dll-fel:

 • Vorbisfile.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom vorbisfile.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] vorbisfile.dll
 • Filen vorbisfile.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: vorbisfile.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Vorbisfile.dll-felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program eller videospel, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med vorbisfile.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Vorbisfile.dll fel

Ladda inte ner vorbisfile.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av vorbisfile.dll är det bäst att skaffa den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av vorbisfile.dll-felet.

 1. Återställ vorbisfile.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" vorbisfile.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat vorbisfile.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa vorbisfile.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av vorbisfile.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa vorbisfile.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att det vorbisfile.dll-fel du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att vorbisfile.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder vorbisfile.dll-filen. Om vorbisfile.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller vorbisfile.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till vorbisfile.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen vorbisfile.dll saknas" när du spelar upp en ljudfil eller video kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt ljudkort.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om vorbisfile.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Vorbisfile.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka vorbisfile.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om enskilda vorbisfile.dll-felsökningsråd ovan inte lyckas bör en Windows-reparations- eller reparationsinstallationsstart återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera vorbisfile.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensarprogram kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga vorbisfile.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar vorbisfile.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda vorbisfile.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om det finns några vorbisfile.dll-fel. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar