Hur du åtgärdar Python24.dll fel eller saknas fel

Python24.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av python24 DLL-filen.

I vissa fall kan python24.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet python24.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Python24.dll-fel

Det finns flera olika sätt som python24.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se python24.dll-fel:

 • Python24.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom python24.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] python24.dll
 • Filen python24.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: python24.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Python24.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program eller videospel, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med python24.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Python24.dll fel

Ladda inte ner python24.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av python24.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av python24.dll-felet.

 1. Återställ python24.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" python24.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat python24.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa python24.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av python24.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa python24.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att python24.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att python24.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera Python 2.4 för en legitim nedladdning av python24.dll. Detta är den ursprungliga källan till filen python24.dll och därför det bästa stället att ladda ner den.

  När Python har installerats kan du hitta python24 DLL-filen i den här mappen:

  C: Windows SysWOW64

 5. Installera om programmet som använder python24.dll-filen. Om python24.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Prova ditt bästa för att slutföra det här steget även om du redan har installerat Python 2.4. Ominstallering av programmet som tillhandahåller python24.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel eftersom installationsprogrammet vet exakt var DLL-filen ska gå.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till python24.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen python24.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Python24.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om python24.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator.

  Medan python24.dll-filen förmodligen inte ingår i någon av dessa uppdateringar, kan en uppdatering från Microsoft tillhandahålla förutsättningen för att python24 DLL-filen ska fungera korrekt.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka python24.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda python24.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en återställning eller reparationsinstallation återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera python24.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensarprogram kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga python24.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar python24.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda python24.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några python24.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.