Hur du åtgärdar Iphlpapi.dll fel eller saknas fel

Iphlpapi.dll-fel orsakas av situationer som leder till att iphlpapi DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan iphlpapi.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Detta DLL-filnamn står för IP-hjälparprogrammeringsgränssnitt. Du kan läsa mer om iphlpapi-modulen på Microsofts webbplats.

Det finns flera olika sätt som iphlpapi.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se iphlpapi.dll-fel:

Iphlpapi.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom iphlpapi.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] iphlpapi.dll
Iphlpapi.dll kan inte starta
Filen iphlpapi.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: iphlpapi.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Iphlpapi.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med iphlpapi.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet iphlpapi.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Iphlpapi.dll fel

Ladda inte ner iphlpapi.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av iphlpapi.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av iphlpapi.dll-felet.


 1. Återställ iphlpapi.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" iphlpapi.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat iphlpapi.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa iphlpapi.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av iphlpapi.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.


 2. Installera om programmet som använder iphlpapi.dll-filen. Om DLL-felet iphlpapi.dll uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra det här steget. Ominstallation av programmet som tillhandahåller iphlpapi.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 3. Om DLL-felet syns när du spelar ett Steam-spel, försök byta namn på iphlpapi.dll-filen till något annat för att tvinga spelet att använda en uppdaterad version av iphlpapi.dll-filen.

  För att göra detta går du till installationsmappen för spelet och byter namn på iphlpapi.dll-filen till något annat som iphlpapi_old.dll. Detta kommer att hindra spelet från att använda den specifika DLL-filen; istället återgår den till en nyare version som ingår i Windows.

  Det här steget är bara användbart om spelet är tillräckligt gammalt för att det använder en föråldrad version av iphlpapi.dll-filen. Om du inte hittar filen iphlpapi.dll, sök efter den med ett gratis filsökningsverktyg som allt.


 4. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till iphlpapi.dll. Om du till exempel får felmeddelandet "Filen iphlpapi.dll saknas" eller "iphlpapi.dll-filen kan inte starta" när du använder internet, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt nätverkskort.

  Microsoft har lite mer information om iphlpapi.dll-filen och en lösning för när den uppstår när du installerar Microsoft Broadband Network-maskinvara.


 5. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om iphlpapi.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.


 6. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen iphlpapi.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.


 7. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa iphlpapi.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att iphlpapi.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.


 8. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att iphlpapi.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.


 9. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av iphlpapi.dll-filen. Om denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör verktyget för systemfilsgranskare återställa den.

 10. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka iphlpapi.dll-fel när de misslyckas.

  • Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.
 11. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda iphlpapi.dll-felsökningsråden för ovan ovan inte lyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.


 12. Använd en gratis registerrensare för att reparera iphlpapi.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga iphlpapi.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Jag rekommenderar sällan användning av registerrensare. Jag har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.


 13. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar iphlpapi.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att fixa iphlpapi.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.


 14. Felsök ett maskinvaruproblem om några iphlpapi.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar