Hur du åtgärdar Glut32.dll fel eller saknas fel

Glut32.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av glut32 DLL-filen.

I vissa fall kan glut32.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet glut32.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Glut32.dll-fel

Det finns flera olika sätt som glut32.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se glut32.dll-fel.

 • Glut32.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom glut32.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
 • Kan inte hitta [PATH] glut32.dll
 • Filen glut32.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: glut32.dll. Installera [APPLICATION] igen

Glut32.dll används av OpenGL Utility Toolkit (GLUT), men kontexten för glut32.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Glut32.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Hur du åtgärdar Glut32.dll fel

Ladda inte ner glut32.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av glut32.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av glut32.dll-felet.

 1. Återställ glut32.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" glut32.dll-fil är att du felaktigt har raderat den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat glut32.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa glut32.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av glut32.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa glut32.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att glut32.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Installera om programmet som använder glut32.dll-filen. Om DLL-felet glut32.dll inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller glut32.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att glut32.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till glut32.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen glut32.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Glut32.dll-filen kan eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om glut32.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka glut32.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 8. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda glut32.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en återställning eller reparationsinstallation återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 9. Använd en gratis registerrensare för att reparera glut32.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till genom att ta bort ogiltiga glut32.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare, men det ingår som ett alternativ här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 10. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar glut32.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda glut32.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 11. Felsök ett maskinvaruproblem om några glut32.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar