Hur du åtgärdar Lame_enc.dll fel (Audacity LAME MP3)

Alla lame_enc.dll-fel orsakas av antingen den saknade komponenten från LAME MP3-kodaren eller något annat problem som ljudprogrammet du använder har med LAME MP3-kodaren.

Varje felmeddelande som saknar en saknad lame_enc.dll DLL-fil hänvisar till något problem som programmet du använder har med LAME MP3-kodaren.

Beroende på vilket program du använder och vilket operativsystem du kör kan du se lame_enc.dll-felet i Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och äldre versioner av Windows.


Lame_enc.dll-fel

De två första felen nedan, genererade av Audacity-programmet, är de allra vanligaste helt enkelt för att Audacity är den vanligaste applikationen som använder LAME MP3-kodaren.

Om du inte använder det programmet kommer ditt felmeddelande att vara annorlunda och kan se ut som de tre sista exemplen nedan.

 • Audacity exporterar inte MP3-filer direkt utan använder i stället det fritt tillgängliga LAME-biblioteket för att hantera MP3-filkodning. Du måste skaffa lame_enc.dll separat genom att ladda ner LAME MP3-kodaren och sedan hitta den här filen för Audacity. Du behöver bara göra detta en gång. Vill du hitta lame_enc.dll nu?
 • Audacity behöver filen lame_enc.dll för att skapa MP3-filer.
 • LAME_ENC.DLL-filen hittades inte
 • Fel vid inläsning av lame_enc.dll
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom lame_enc.dll inte hittades.

Lame_enc.dll-fel uppstår ibland när ljudprogrammet du använder först öppnas. Andra gånger kommer den att dyka upp när du försöker spara ljudprojektet du arbetar med som en MP3-fil, till exempel när du använder Audacity för att konvertera WAV till MP3.

DLL-felmeddelandet gäller alla ljudprogram som använder LAME MP3-kodaren.

Några vanliga program som använder LAME MP3-kodaren och som kan generera lame_enc.dll-fel inkluderar Audacity, MuseScore, FFmpeg, VideoLAN, jRipper, CDex, REAPER, LameDropXPd, DVDx, OmniEncoder, LAMEX, RazorLame, Audigrabber, RipTrax, WinAmp, UltraISO , VirtualDJ, TextAlound MP3 och många fler.

Hur du åtgärdar Lame_enc.dll fel

Ladda inte ner lame_enc.dll från någon "DLL-nedladdningssida". Det finns många anledningar till att det aldrig är en bra idé att göra det. Det finns ett stort antal webbplatser som erbjuder lame_enc.dll för nedladdning men det finns få legitima webbplatser som vi skulle rekommendera. Om du redan har laddat ner den från en av dessa webbplatser, ta bort den omedelbart och fortsätt med följande steg.

 1. Stäng och öppna ljudprogrammet som genererade lame_enc.dll-felet igen. Audacity, eller vilken applikation du använder, kan ha ett tillfälligt problem som en omstart kan åtgärda.

 2. Ladda ner det senaste LAME MP3-kodarpaketet. ZIP-filen på denna Audacity-sanktionerade webbplats innehåller den senaste versionen av lame_enc.dll och relaterade filer.

  Den verkliga källplatsen för LAME MP3-kodaren finns på LAME-webbplatsen på SourceForge.net men filerna här kan inte användas av ditt ljudprogram.

 3. Extrahera DLL-filen från ZIP-filen som laddades ner i steg 2.

  Windows har inbyggda förmågor för att packa upp filer, men om du föredrar ett dedikerat program, överväg att använda 7-Zip eller PeaZip.

 4. Kopiera lame_enc.dll-filen till vilken plats ditt specifika ljudprogram kräver. Eller installera den körbara versionen från steg 2.

  Vissa program kräver inte att lame_enc.dll-filen finns i vissa mappar. Audacity kräver till exempel att du bara berättar var DLL-filen är - det bryr sig inte var.

  Om du har lame_enc.dll-problem med Audacity, använd dess Redigera > preferenser > bibliotek menyn för att hitta MP3 Export Library-avsnittet. Välja Lokalisera och då Bläddra för att välja DLL-fil.

  Om du har installerat EXE-versionen för Windows bör DLL-filen lagras i mappen C: Program Files (x86) Lame For Audacity .

  Det här steget och skärmdumpen är inte relevant om du kör den senaste versionen av Audacity. Gamla versioner av programmet inkluderade inte LAME MP3-kodaren som standard, så du kan välja den manuellt.

 5. Installera om programmet som genererar DLL-felet om stegen ovan inte fungerade, om de inte gäller för ditt program eller om de är för förvirrande. Ominstallation av programvaran bör ersätta DLL-filen om det är en nödvändig komponent som helt enkelt är skadad. Detta gäller särskilt Audacity eftersom den innehåller LAME MP3-kodaren som standard (från v2.3.2, släppt 2019).


Lämna en kommentar