Hur du åtgärdar Rockalldll.dll saknas inte fel

Rockalldll.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av rockalldll DLL-filen.

De flesta rockalldll.dll-filer är associerade med Rockall Heap Manager, som används av vissa datorspel.

I vissa fall kan rockalldll.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Rockalldll.dll-felmeddelandet kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Rockalldll.dll-fel

Det finns flera olika sätt som rockalldll.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se rockalldll.dll-fel:

 • Rockalldll.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom rockalldll.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] rockalldll.dll
 • Filen rockalldll.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: rockalldll.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Rockalldll.dll felmeddelanden visas vanligtvis när du använder eller installerar vissa program eller videospel. Age of Empires och Age of Mythology är två videospel där rockalldll.dll-felet har visat sig förekomma.

Sammanhanget med rockalldll.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Rockalldll.dll fel

Ladda inte ner rockalldll.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av rockalldll.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av rockalldll.dll-felet.

 1. Återställ rockalldll.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" rockalldll.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat rockalldll.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa rockalldll.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av rockalldll.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Installera om programmet som använder rockalldll.dll-filen. Om DLL-felet för rockalldll.dll uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller rockalldll.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa rockalldll.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att rockalldll.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att rockalldll.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till rockalldll.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen rockalldll.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Rockalldll.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om rockalldll.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Rockalldll.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka rockalldll.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda rockalldll.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera rockalldll.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga rockalldll.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar rockalldll.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda rockalldll.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om något rockalldll.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar