Hur du åtgärdar Secur32.dll fel eller saknas fel

Secur32.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av secur32 DLL-filen.

I vissa fall kan secur32.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet secur32.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Secur32.dll-fel

Det finns flera olika sätt som secur32.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se secur32.dll-fel.

 • Secur32.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom secur32.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
 • Kan inte hitta [PATH] secur32.dll
 • Filen secur32.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: secur32.dll. Installera [APPLICATION] igen

Secur32.dll-felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med secur32.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Secur32.dll fel

Ladda inte ner secur32.dll från en webbplats för nedladdning av DLL. Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av secur32.dll är det bäst att skaffa den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av secur32.dll-felet.

 1. Återställ secur32.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" secur32.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat secur32.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa secur32.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av secur32.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa secur32.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att secur32.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att secur32.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av filen secur32.dll. Eftersom denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft, åtminstone i vissa versioner av Windows, bör verktyget för systemfilsgranskare återställa den.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Att ersätta secur32.dll-filen med det här verktyget är, om möjligt, en trolig lösning på detta DLL-fel.

 5. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Secur32.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 6. Installera om programmet som använder secur32.dll-filen. Om DLL-felet för secur32.dll uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

 7. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till secur32.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen secur32.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Sec32.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på felets sammanhang och felsöka därefter.

 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om secur32.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka secur32.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda secur32.dll-felsökningsrådgivningen ovan inte lyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera secur32.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga secur32.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa, men var god att vi sällan rekommenderar användning av registerrensare eftersom bara riktigt specifika problem kan lösas med en. Se våra vanliga frågor om registerrensare för mer information.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar secur32.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda secur32.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några secur32.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar