Hur du åtgärdar Normaliz.dll fel eller saknas

Normaliz.dll-fel orsakas av situationer som leder till att normaliz DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan normaliz.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet normaliz.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Normaliz.dll-fel

Det finns flera olika sätt som normaliz.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se normaliz.dll-fel.

 • Normaliz.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom normaliz.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
 • Kan inte hitta [PATH] normaliz.dll
 • Filen normaliz.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: normaliz.dll. Installera [APPLICATION] igen

Normaliz.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Kontexten för normaliz.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Normaliz.dll fel

Ladda inte ner normaliz.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av normaliz.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av normaliz.dll-felet.

 1. Återställ normaliz.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" normaliz.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat normaliz.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa normaliz.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av normaliz.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa normaliz.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att normaliz.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att normaliz.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder normaliz.dll-filen. Om DLL-felet normaliz.dll uppstår när du använder ett visst program, bör du installera om filen om du installerar om programmet.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller normaliz.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 5. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Normaliz.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

  Åtminstone för vissa användare är normaliz.dll-filen associerad med Internet Explorer, så att säkerställa att Windows Update håller IE uppdaterad kan vara lösningen på detta DLL-fel.

 6. Kopiera normaliz.dll-filen från en fungerande dator. När du har den tillgänglig på datorn som visar normaliz.dll-felet kopierar du den till den här mappen:

  C: Windows System32

  Du kan söka i en fungerande dator efter DLL-filen med ett program som Everything, eller bara leta efter den i samma System32-mapp som visas ovan. Kopiera den till en flash-enhet för att göra överföringen.

  Det är bäst att kopiera DLL-filen från en dator som kör samma version av Internet Explorer. Det är möjligt att det inte löser felet att använda en annan normaliz.dll-fil.

 7. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till normaliz.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen normaliz.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Normaliz.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om normaliz.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka normaliz.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om enskilda normaliz.dll-felsökningsråd ovan inte lyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera normaliz.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga normaliz.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar normaliz.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda normaliz.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några normaliz.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar