Hur du åtgärdar ’Engine.dll fel eller saknas’

I vissa fall kan engine.dll-fel indikera ett registerproblem, ett virus- eller skadeproblem eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som engine.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se motor.dll-fel:

Engine.dll hittades inte

Det här programmet kunde inte startas eftersom engine.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.

Kan inte hitta [PATH] engine.dll.

Filen engine.dll saknas.

Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: engine.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Engine.dll-felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation. Sammanhanget med engine.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet engine.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Engine.dll fel

Ladda inte ner engine.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av engine.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av engine.dll-felet.


 1. Återställ engine.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" engine.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat engine.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa engine.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av engine.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.


 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa engine.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att engine.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.


 3. Installera om programmet som använder engine.dll-filen. Om engine.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om ominstallationen av programmet.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller engine.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.


 4. Verifiera spelcachens integritet om du får engine.dll-felet när du försöker spela ett Steam-spel.


 5. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att engine.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för maskinvaruenheter som kan vara relaterade till engine.dll. Om du till exempel får ett fil engine.dll saknas fel när du spelar ett 3D-videospel, försök uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om engine.dll-fel började efter att du uppdaterade drivrutinen för en viss hårdvaruenhet.


 8. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av engine.dll-filen. Om denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör systemfilsgranskarverktyget återställa den.

 9. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Engine.dll-filen kan inkluderas i en av dessa uppdateringar.

 10. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka engine.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken.


 11. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda engine.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en reparation eller reparationsinstallation startas om alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 12. Använd en gratis registerrensare för att reparera engine.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga engine.dll-registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 13. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar engine.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda engine.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.


 14. Felsök ett maskinvaruproblem om några engine.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar