Hur du åtgärdar Client.dll fel eller saknas fel

Client.dll-fel orsakas av situationer som leder till att klient-DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan client.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som client.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se client.dll-fel.

Client.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom client.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
Kan inte hitta [PATH] client.dll
Filen client.dll saknas
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: client.dll. Installera [APPLICATION] igen

Client.dll-felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program eller videospel, när Windows startar eller stängs av eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med client.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet client.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Client.dll fel

Ladda inte ner client.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av client.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av client.dll-felet.

 1. Återställ client.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" client.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  • Om du misstänker att du av misstag har raderat client.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa client.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av client.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa client.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att client.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att client.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till client.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen client.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Filen client.dll kanske eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 5. Kontrollera integriteten hos spelfilerna om client.dll-felet inträffar när du använder ett Steam-spel.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om client.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av client.dll-filen. Om denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör verktyget för systemfilsgranskare återställa den.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Client.dll-filen kan inkluderas i en av dessa uppdateringar.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka client.dll-fel när de misslyckas.

  • Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.
 10. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda client.dll-felsökningsrådens ovan fel misslyckas, bör en reparation eller reparationsinstallation starta om alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.


 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera client.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga client.dll-registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.


 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar client.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda client.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.


 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några client.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar