Hur du åtgärdar Propsys.dll fel eller saknas fel

Propsys.dll-fel orsakas av situationer som leder till att propsys DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan propsys.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet propsys.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Propsys.dll-fel

Det finns flera olika sätt som propsys.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se propsys.dll-fel:

 • Propsys.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom propsys.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
 • Kan inte hitta [PATH] propsys.dll
 • Filen propsys.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: propsys.dll. Installera [APPLICATION] igen

Propsys.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med propsys.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar propsys.dll fel

Ladda inte ner propsys.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av propsys.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i säkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av propsys.dll-felet.


 1. Återställ propsys.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" propsys.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat propsys.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa propsys.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en raderad kopia av propsys.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.


 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa propsys.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att propsys.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.


 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att propsys.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.


 4. Installera om programmet som använder propsys.dll-filen. Om DLL-felet propsys.dll uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller propsys.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.


 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till propsys.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen propsys.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Propsys.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.


 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om propsys.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.


 7. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av propsys.dll-filen. Eftersom denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör verktyget för systemfilsgranskare återställa den.


 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Propsys.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.


 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka propsys.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda propsys.dll-felsökningsrådens ovan fel misslyckas, bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.


 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera propsys.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga propsys.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. De ingår här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.


 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar propsys.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort det bästa försöket att fixa propsys.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några propsys.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar