Hur du åtgärdar Winusb.dll fel eller saknas fel

Winusb.dll-fel orsakas av situationer som leder till att winusb DLL-filen tas bort eller skadas.

Winusb.dll-filen är en del av Microsofts generiska WinUSB-drivrutin.

I vissa fall kan winusb.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet winusb.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Winusb.dll-fel

Det finns flera sätt som winusb.dll-felmeddelanden kan formuleras beroende på orsaken till problemet. Här är några vanliga winusb.dll-fel.

 • Winusb.dll hittades inte
 • Filen winusb.dll saknas
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom winusb.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
 • Kan inte hitta [PATH] winusb.dll
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: winusb.dll. Installera [APPLICATION] igen

Winusb.dll-felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Att notera vid vilken tidpunkt ditt winusb.dll-fel visas är en viktig information som kommer att vara till hjälp vid felsökning.

Hur du åtgärdar Winusb.dll fel

Ladda inte ner winusb.dll från någon av dessa DLL-nedladdningssidor. Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av winusb.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av winusb.dll-felet.


 1. Återställ winusb.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" winusb.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat winusb.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa winusb.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av winusb.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.


 2. Skanna hela datorn efter virus och annan skadlig kod. Vissa winusb.dll-fel kan relateras till någon form av infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen.

  Det är till och med möjligt att winusb.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.


 3. Kör kommandot sfc / scannow för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av winusb.dll-filen.

  Lyckligtvis tillhandahålls winusb.dll-filen av Microsoft i åtminstone vissa versioner av Windows, så System File Checker-verktyget (kommandot sfc) bör återställa det.

  Detta är den mest troliga lösningen på ett saknat eller inte hittat winusb.dll-fel. Gör allt du kan för att slutföra det här steget efter att du har kontrollerat att din dator inte är infekterad med skadlig kod.


 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att winusb.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration och systemfilsgranskaren inte hjälpte, skulle en systemåterställning lösa problemet.


 5. Installera om programmet som använder winusb.dll-filen. Om winusb.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om du installerar om programmet.

  Det här steget är mest användbart för att ersätta DLL-filer som inte levereras av Microsoft men det kan hjälpa till med ditt winusb.dll-problem om det här programmet också ger en kopia av filen och de tidigare felsökningsidéerna inte lyckades.


 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till winusb.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen winusb.dll saknas" när du försöker använda en specifik USB-enhet, försök att uppdatera USB-drivrutinerna.


 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om winusb.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.


 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Winusb.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.


 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda winusb.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en uppdatering, startreparation eller reparationsinstallation (beroende på din Windows-version) återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.


 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera winusb.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till att ta bort ogiltiga winusb.dll-registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här om det skulle visa sig vara till hjälp, i vilket fall du kan undvika svårare testning och sista utväg nedan.


 11. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är relativt enkla att testa och är de mest troliga komponenterna som orsakar winusb.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.


 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation raderar allt och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar winusb.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  För att vara tydlig raderas all data på enheten som du har Windows installerad på under en ren installation, så se till att säkerhetskopiera viktiga filer om du kan. Kontrollera självklart att du har gjort alla försök att fixa winusb.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg innan det här innan du tar en ren installation.


 13. Felsök ett okänt maskinvaruproblem om några winusb.dll-fel kvarstår. En ren installation av Windows är en ny start på felsökningens mjukvarusida. Tyvärr, om det inte fungerade, måste ditt DLL-problem vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar