Hur du åtgärdar Atl100.dll fel eller saknas fel

Atl100.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av atl100 DLL-filen.

I vissa fall kan atl100.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet atl100.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Atl100.dll-fel

Det finns flera olika sätt som atl100.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se atl100.dll-fel:

 • Atl100.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom atl100.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] atl100.dll
 • Filen atl100.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: atl100.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Sammanhanget med atl100.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Atl100.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program eller spel (som Scarlet Blade), när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Hur du åtgärdar Atl100.dll fel

Ladda inte ner atl100.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av atl100.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av atl100.dll-felet.

 1. Ladda ner och installera Microsoft Visual C ++ 2010 Service Pack 1 MFC-säkerhetsuppdatering för omfördelning. Detta kommer att ersätta / återställa atl100.dll med den senaste kopian från Microsoft.

  Du får några nedladdningsalternativ från Microsoft för den här uppdateringen, baserat på den version av Windows du har installerat - x86 (32-bit) eller x64 (64-bit)

  Hur man vet om du har Windows 64-bit eller 32-bit

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Att använda den här uppdateringen är nästan alltid lösningen på atl100.dll-fel.


 2. Återställ atl100.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" atl100.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat atl100.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa atl100.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av atl100.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.


 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa atl100.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att atl100.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.


 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att atl100.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.


 5. Installera om programmet som producerar atl100.dll-felet. Om atl100.dll-felet uppstår när du använder ett visst program kan det hjälpa ominstallera det programmet.


 6. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Atl100.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.


 7. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka atl100.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.


 8. Reparera din installation av Windows. Om enskilda atl100.dll-felsökningsråd ovan inte lyckas bör en Windows-reparations- eller reparationsinstallationsstart återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.


 9. Använd en gratis registerrensare för att reparera atl100.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga atl100.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare (se våra vanliga frågor om registerrensare för mer information om när man ska använda en). De ingår här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.


 10. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar atl100.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda atl100.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.


 11. Felsök ett maskinvaruproblem om några atl100.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar