Hur du åtgärdar Rapi.dll fel eller saknas fel

Rapi.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av rapi DLL-filen.

Rapi.dll-filen används av Microsofts Windows Mobile Device Center-programvara och ActiveSync-programmet, som båda används för att synkronisera filer mellan en dator och en mobil enhet.

Medan ett rapi.dll-felmeddelande normalt bara ses på en dator som saknar något av dessa program, kan rapi.dll-fel i vissa fall indikera ett registerproblem, ett virus- eller skadlig programvaruproblem eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet rapi.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Rapi.dll-fel

Det finns flera olika sätt som rapi.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se rapi.dll-fel.

 • Rapi.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom rapi.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
 • Kan inte hitta [PATH] rapi.dll
 • Filen rapi.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: rapi.dll. Installera [APPLICATION] igen

Sammanhanget med rapi.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när man löser problemet.

Rapi.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Hur du åtgärdar Rapi.dll fel

Ladda inte ner rapi.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av rapi.dll är det bäst att skaffa den från dess ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av rapi.dll-felet.


 1. Återställ rapi.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" rapi.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat rapi.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa rapi.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av rapi.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Installera Windows Mobile Device Center, det verkliga ursprunget till rapi.dll-filen, om du får DLL-felet i Windows Vista. Om du inte är säker på vilken länk du ska välja på nedladdningssidan, se Hur man berättar om du har Windows 64-bit eller 32-bit.

  Installera Microsoft ActiveSync om du använder Windows XP när du ser detta DDL-felmeddelande. Detta är programmet som placerar rapi.dll-filen på Windows XP-datorer, så det bör vara den enda installationen som behövs för att åtgärda ett felmeddelande om rapi.dll som saknas. Av de tre nedladdningsalternativen på den sidan är det enda du behöver setup.msi.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller rapi.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa rapi.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att rapi.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.


 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att rapi.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.


 5. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av rapi.dll-filen. Eftersom denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft kan systemfilsgranskaren återställa den.


 6. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Rapi.dll-filen kan inkluderas i en av dessa uppdateringar.


 7. Installera om programmet som använder rapi.dll-filen. Om rapi.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program, bör du installera om filen om du installerar om programmet.

 8. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till rapi.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen rapi.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Rapi.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 9. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om rapi.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.


 10. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka rapi.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.


 11. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda rapi.dll-felsökningsråden för fil ovan inte lyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner


 12. Använd en gratis registerrensare för att reparera rapi.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga rapi.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. De har inkluderats som ett alternativ här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 13. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar rapi.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda rapi.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 14. Felsök ett maskinvaruproblem om några rapi.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar