Hur du åtgärdar Opengl.dll fel eller saknas fel

Opengl.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av opengl DLL-filen.

I vissa fall kan opengl.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet opengl.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Opengl.dll-fel

Det finns flera olika sätt som opengl.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se opengl.dll-fel.

 • Opengl.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom opengl.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
 • Kan inte hitta [PATH] opengl.dll
 • Filen opengl.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: opengl.dll. Installera [APPLICATION] igen

Opengl.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med opengl.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Opengl.dll fel

Ladda inte ner opengl.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av opengl.dll är det bäst att skaffa den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av opengl.dll-felet.

 1. Återställ opengl.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" opengl.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat opengl.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa opengl.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en raderad kopia av opengl.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa opengl.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att opengl.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att opengl.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder filen opengl.dll. Om opengl.dll DLL-felet inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller opengl.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till opengl.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen opengl.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om opengl.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Opengl.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

  Du bör uppdatera Windows med relevanta uppdateringar även om opengl.dll inte är tillgänglig via Windows Update. Det är möjligt att en uppdatering som ännu inte är installerad behövs för att opengl.dll ska fungera korrekt.

 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka opengl.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda opengl.dll-felsökningsrådens ovan fel misslyckas bör en reparation eller reparationsinstallation av start återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera opengl.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till genom att ta bort ogiltiga opengl.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare, men de ingår som ett alternativ här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar opengl.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda opengl.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg innan du utför en ren installation.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om några opengl.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar