Hur du åtgärdar Vbscript.dll fel eller saknas fel

Vbscript.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av vbscript DLL-filen.

I vissa fall kan vbscript.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som vbscript.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se vbscript.dll-fel:

Vbscript.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom vbscript.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] vbscript.dll
Filen vbscript.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: vbscript.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Vbscript.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med vbscript.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet vbscript.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Vbscript.dll fel

Ladda inte ner vbscript.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av vbscript.dll är det bäst att få den från dess ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av vbscript.dll-felet.

 1. Återställ vbscript.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" vbscript.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  • Om du misstänker att du av misstag har raderat vbscript.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa vbscript.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av vbscript.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.


 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa vbscript.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att vbscript.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.


 3. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av filen vbscript.dll. Eftersom denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör systemfilskontrollverktyget återställa den.

  Gör ditt bästa för att slutföra det här steget. Återställa den ursprungliga vbscript.dll-filen är en trolig lösning på detta DLL-fel.


 4. Registrera vbscript.dll-filen. Vbscript.dll-filen finns i mappen% systemroot% system32 men kan också finnas i% systemroot% SysWOW64 beroende på ditt specifika system.

 5. Installera om programmet som använder filen vbscript.dll. Om vbscript.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör ominstallering av programmet återställa dess associering med filen.

 6. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att vbscript.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 7. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till vbscript.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen vbscript.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Vbscript.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.


 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om vbscript.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 9. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Vbscript.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 10. Installera om Windows Script om du ser ett fel som läser "Biblioteket är inte registrerat" när du kör ett Windows-skript.

 11. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men din dators minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka vbscript.dll-fel när de misslyckas.

  • Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 12. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda vbscript.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en återställning eller reparationsinstallation återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 13. Använd en gratis registerrensare för att reparera vbscript.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga vbscript.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Jag har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.


 14. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar vbscript.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda vbscript.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.


 15. Felsök ett maskinvaruproblem om några vbscript.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar