Hur du åtgärdar Wintrust.dll fel som saknas eller inte hittades

Wintrust.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av wintrust DLL-filen.

I vissa fall kan wintrust.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet wintrust.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Wintrust.dll-fel

Det finns flera olika sätt som wintrust.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se wintrust.dll-fel:

 • Wintrust.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom wintrust.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] wintrust.dll
 • Filen wintrust.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: wintrust.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Wintrust.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Kontexten för wintrust.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Wintrust.dll fel

Ladda inte ner wintrust.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av wintrust.dll är det bäst att skaffa den från dess ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av wintrust.dll-felet.

 1. Återställ wintrust.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" wintrust.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat wintrust.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa wintrust.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av wintrust.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör programvaran eller videospelet som admin. Det kan hända att wintrust.dll inte kan laddas med den aktuella användarens referenser, så att starta programmet med administrativa rättigheter kan fixa wintrust.dll-felet.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa wintrust.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att wintrust.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att wintrust.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Installera om programmet som använder filen wintrust.dll. Om DLL-felet wintrust.dll inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller wintrust.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till wintrust.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen wintrust.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Wintrust.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om wintrust.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av wintrust.dll-filen. Om denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör verktyget för systemfilsgranskare återställa den.

 9. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Wintrust.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 10. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka wintrust.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 11. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda wintrust.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en återställning eller reparationsinstallation återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 12. Använd en gratis registerrensare för att reparera wintrust.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till att ta bort ogiltiga wintrust.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 13. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar wintrust.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda wintrust.dll-felet med ett felsökningssteg innan du utför en ren installation.

 14. Felsök ett maskinvaruproblem om några wintrust.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar