Hur du åtgärdar Wmvcore.dll saknas eller hittades inte fel

Wmvcore.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av wmvcore DLL-filen.

I vissa fall kan wmvcore.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som wmvcore.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se wmvcore.dll-fel:

Wmvcore.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom wmvcore.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] wmvcore.dll
Filen wmvcore.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: wmvcore.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Wmvcore.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Lifewire / Tim Fisher

Sammanhanget med wmvcore.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet wmvcore.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Wmvcore.dll fel

Ladda inte ner wmvcore.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av wmvcore.dll, är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av wmvcore.dll-felet.

 1. Återställ wmvcore.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" wmvcore.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den. Om du misstänker att du av misstag har raderat wmvcore.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa wmvcore.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av wmvcore.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Installera Windows Media Player, som är källan till filen wmvcore.dll. Det bästa sättet att göra detta om du använder Windows 10 är att installera Media Feature Pack från Microsoft. Se Hur man vet om du har Windows 64-bit eller 32-bit om du inte är säker på vilken länk du ska välja för din version av Windows.

  Men om Windows 10 inte är fullständigt uppdaterad måste du ladda ner Media Feature Pack-versionen som fungerar på din specifika Windows-version. För att göra det, kontrollera först vilken version av Windows du kör med winver kommandot genom dialogrutan Kör (Windows Key + R) och ladda sedan ner rätt fil från Microsoft som avser din version av Windows 10.

  Till exempel, om du genom Winver-kommandot hittar att du har Windows 10 version 1703 Build 15063, vill du använda nedladdningslänken Media Feature Pack bredvid den versionen.

  Vissa versioner av Windows inkluderar inte Windows Media Player som standard även om vissa tredjepartsprogram kräver några av dess komponenter, som wmvcore.dll-filen. Installera Windows Media Player eller Media Feature Pack kommer att lägga till DLL-filen på datorn och ge andra program åtkomst till den, vilket sannolikt kommer att lösa DLL-problemet.

  Om du använder ett Windows Server-operativsystem kan du aktivera eller inaktivera funktionerna i Kontrollpanelen på Kontrollpanelen för att installera nödvändiga Windows Media Player-bibliotek. Där inne väljer du Funktioner> Lägg till funktioner och välj sedan Skrivbordsupplevelse. Bekräfta eventuella uppmaningar och följ med installationsguiden för att slutföra installationen av Windows Media Player.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Att installera programmet som tillhandahåller wmvcore.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa wmvcore.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att wmvcore.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att wmvcore.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till wmvcore.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen wmvcore.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Wmvcore.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om wmvcore.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av wmvcore.dll-filen. Eftersom denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft i vissa versioner av Windows, bör verktyget för systemfilsgranskare återställa den i dessa Windows-utgåvor.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Wmvcore.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka wmvcore.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om enskilda wmvcore.dll-felsökningsråd ovan inte lyckas bör en återställning eller reparationsinstallation återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera wmvcore.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga wmvcore.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar wmvcore.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda wmvcore.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några wmvcore.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar