Hur man installerar Minecraft Resource Packs

Det finns tusentals Minecraft resurspaket att välja mellan, vilket ger nästan obegränsade funktioner, inklusive att ge spelets grafik ett mer realistiskt utseende, skapa ett naturinspirerat landskap eller en som ger dig en nyckfull, medeltida stil. Så här hittar du Minecraft resurspaket och hur du installerar dem.


Var hittar jag Minecraft resurspaket

Resurspaket är gjorda av Minecraft-fans som vill dela dem med andra fans som har specifika önskemål och behov.

OCd-resurspaketet, till exempel, eliminerar Minecrafts hårda färger och buller. Om menyklickljudet stör dig, finns det ett resurspaket tillgängligt som tar bort det. Du kan också lägga till ett resurspaket som ger dig Michael Scotts röst och en annan som spelar Queen-låtar.

Du kan hitta resurspaket via en snabb Google-sökning för din specifika förfrågan eller från Minecraft-fansidor, inklusive MinecraftTexturePacks och CurseForge. Här hittar du steg-för-steg-instruktioner om hur du lägger till ett Minecraft-resurspaket i ditt spel.

Resurspaket kallades en gång texturpaket i föråldrade versioner av Minecraft. Om du har ett äldre texturpaket kan du bara lägga till det i Minecraft om versionen av texturpaketet matchar Minecraft-versionen du spelar.

Vilken version av Minecraft spelar du?

Ditt resurspaket måste matcha den version av Minecraft du spelar. Det finns två stora utgåvor av Minecraft, Java och Bedrock. Om du spelar med Java visas orden Java Edition på Minecraft-menyskärmen. Om det inte finns någon information om versionen spelar du Bedrock. Det finns också olika versioner inom varje utgåva.

Oavsett vilken Minecraft-utgåva eller version du spelar är processen att lägga till resurspaket densamma. Nyckeln är att se till att resurspaketet matchar ditt Minecraft-spel.

Klicka på för att växla mellan Minecraft-versionerna Ny profil längst ned till vänster i Minecraft Launcher väljer du den Minecraft-version du vill använda i rullgardinsmenyn under Använd version fliken, skapa ett profilnamn och klicka sedan på Spara profil. Detta låter dig välja den här profilen när du vill spela en karta som gjordes i den specifika Minecraft-versionen.


Hur man lägger till ett resurspaket till Minecraft

När du har hittat ett resurspaket som matchar utgåvan och versionen av Minecraft-spelet du har kan du lägga till det i ditt spel.

  1. Ladda ner resurspaketet till din dator.

  2. Resurspaketet hämtas till din dator som en ZIP-fil. Dubbelklicka på filen för att expandera filerna.

  3. Gå till Minecraft-menyskärmen Tillbehör > Resurspaket.

  4. Öppna Resource Packs-området.

  5. Dra den utvidgade filen som du laddade ner från din dator över till området för tillgängliga resurspaket i Minecraft.

  6. Det nya resurspaketet ska visas i menyn. Klick Öppna Resource Pack-mapp för att aktivera paketet.

  7. Din Minecraft-skärm återspeglar nu den nya resursen. På bilden nedan ser spelet så ut för OcD-resurspaketet.

    Så här ser Minecraft ut efter att oCd-paketet har installerats.

  8. Om Resource Pack inte visas i Minecraft-menyn stänger du helt enkelt menyn Resource Packs och öppnar menyn igen. Detta uppdaterar menyn Tillgängliga resurspaket.


Kontroversen om Minecraft X-Ray Resource Packs

Minecraft X-Ray-paket är unika, eftersom de inte är specifikt utformade för att förbättra det visuella eller ljudet, utan används istället för att hjälpa spelare att lättare hitta diamanter och andra värdefulla block. Röntgenpaket gör vanliga block som smuts och sten genomskinliga så att spelare kan se var värdesakerna gömmer sig.

Genom att se igenom block gör röntgenpaket det också möjligt för spelare att upptäcka monster och andra spelare. De flesta Minecraft-spelare anser att det är en orättvis strategi att använda röntgenpaket på detta sätt. Som ett resultat har många servrar förbjudit röntgenresurspaket i ett försök att jämna ut spelplanen.

Även om det är svårt att upptäcka om en spelare använder röntgenpaket, kan serverns spara loggar berätta om en spelare använder några ändringar för att spåra en spelares gruvmönster. Genom dessa mönster och indikatorer kan spelare identifieras om de använder röntgen, vilket potentiellt kan leda till att spelaren förbjuds från spelet.

Lämna en kommentar