Så här använder du Amazon Alexa med Windows 10

#


På Windows 10 kan du använda Alexaassistenten genom att installera appen från Microsoft Store. Så här gör du

Du kanske inte vet, men du kan använda den digitala assistenten Amazon Alexa på din Windows 10-dator, även om du inte har en Amazon Echo. Allt som krävs är en app och ett Amazon-konto för att få Alexa att göra mycket av det som den kan göra på en Echo.

Och även om Windows 10 innehåller den digitala assistenten Cortana är det väldigt få som använder den, eftersom den har mycket mindre funktionalitet än sina motsvarigheter från Amazon och Google. Om vi använder Alexa på en dator kan vi dessutom fortsätta att använda det Amazon-ekosystem som vi redan använder på andra ställen: i resten av huset, på kontoret och i bilen. Allt detta kan du göra genom att ladda ner och installera Amazon Alexa-appen för Windows 10. Tack vare den här appen kan vi replikera en stor del av Alexa-upplevelsen på datorn, även om det finns vissa begränsningar jämfört med vad den digitala assistenten kan göra på enheter som skapats ad hoc för att få den att fungera, till exempel Amazons Echo.

Så använder du Alexa-appen på Win 10

Det första du måste göra för att använda Amazon-assistenten på din dator är att ladda ner appen från Microsoft Store. Vid den första uppstarten börjar installationen och vi måste logga in med vårt Amazon-konto. Sedan måste vi ge appen behörighet att komma åt datorns mikrofon och omedelbart därefter måste vi välja hur vi vill använda Alexa: handsfree eller med ett klick. I det första fallet lyssnar Alexa ständigt och väntar på ett kommando, med alla konsekvenser för vår integritet och för batteriet om vi använder den på en bärbar dator.


Vad du kan göra med Alexa i Windows 10

Du kan göra mycket med Windows 10-appen, men inte allt jämfört med vad du kan göra med en enhet från Echo-familjen. Vi kan be om platsbaserad information, t.ex. om vädret eller lokala restauranger. Vi kan se upp och uppdatera möten och åtaganden. Vi kan göra undersökningar om allmänna ämnen, lyssna på musik, få böcker eller de senaste nyheterna upplästa för oss och titta på annat innehåll. Vi kan också använda många av Alexas färdigheter, men inte alla. Vi kan inte be Alexa att skriva ett textmeddelande eller ett nytt e-postmeddelande, även om appen kan få tillgång till vår inkorg för att svara på ett e-postmeddelande som vi redan har fått, eller använda Windows 10-appen för att konfigurera en Amazon Echo-enhet som vi har.


Lämna en kommentar