Så här fixar du en iPhone som inte stängs av

Om din iPhone inte stängs av kan du vara orolig för att din iPhone är trasig och att telefonens batteri så småningom tar slut. Dessa är båda giltiga problem. En iPhone som sitter fast är en sällsynt situation, men om det händer dig, här är vad som händer och hur du kan fixa det.


Anledningar till att din iPhone inte kommer att stängas av

De mest troliga orsakerna till att din iPhone inte stängs av är:

 • Det är fryst på grund av programvaruproblem.
 • Sleep / Wake-knappen är trasig.
 • Skärmen är trasig och svarar inte på kranar.

Lifewire

Dessa instruktioner gäller för alla iPhone-modeller.

Så här fixar du en iPhone som inte stängs av

Innan du provar något av dessa steg, bör du först prova det vanliga sättet att stänga av din iPhone. För äldre iPhone-modeller, håll ned Sleep / Wake-knappen och svep sedan på Avstängning skjutreglage. Om du har en nyare iPhone, håll ned sidoknappen och volym ned-knappen tills skjutreglaget visas. Dra reglaget för att stänga av telefonen.

Om standardprocessen för iPhone-omstart inte fungerar eller inte löser problemet kan du prova dessa fyra steg i den här ordningen:

 1. Återställ din iPhone hårt. Det första och enklaste sättet att stänga av en iPhone som inte stängs av använder en teknik som kallas hård återställning. Detta liknar det vanliga sättet att sätta på och stänga av din iPhone, men är en mer fullständig återställning av enheten och dess minne. Oroa dig inte: du förlorar ingen data. Använd bara en hård återställning om din iPhone inte startar om på något annat sätt.

 2. Aktivera AssistiveTouch. Detta är ett snyggt trick som är mest användbart om telefonens fysiska hemknapp är trasig och inte kan användas för att återställa din telefon (den fungerar också på modeller utan hemknapp). I den situationen måste du använda ett programvarualternativ. AssistiveTouch placerar en programversion av hemknappen på skärmen och låter dig göra allt som en fysisk knapp kan göra.

 3. Återställ din iPhone från säkerhetskopia. Om en hård återställning och AssistiveTouch inte har löst det har ditt problem förmodligen att göra med programvaran på din telefon, inte hårdvaran.

  Det är svårt för den genomsnittliga personen att ta reda på om det är ett problem med iOS eller en app du har installerat, så det bästa är att återställa din iPhone från säkerhetskopia. Att göra detta tar all information och inställningar från din telefon, raderar dem och installerar sedan om allt för att ge dig en ny start. Det löser inte alla problem, men det fixar mycket.

 4. Kontakta Apple support. Om inget av dessa steg har löst ditt problem och din iPhone fortfarande inte stängs av kan ditt problem vara större eller mycket svårare än du kan lösa hemma. Det är dags att ta in experterna: Apple.

  Du kan få telefonsupport från Apple (avgifter tillkommer om din telefon inte längre omfattas av garantin). Se Apples lista över supporttelefonnummer här.

  Du kan också gå till en Apple Store för att få personlig hjälp. Om du föredrar det, se till att du gör en Apple Genius Bar-tid i förväg. Det finns mycket efterfrågan på teknisk support på Apple Stores och utan ett möte väntar du förmodligen länge på att prata med någon.


Lämna en kommentar