Så här fixar du en iPhone som inte startar

Om din iPhone inte slås på kanske du tror att du kommer att behöva köpa en ny. Det kan vara sant om problemet är tillräckligt dåligt, men det finns många sätt att försöka fixa din iPhone innan du bestämmer dig för att den är död. Om din iPhone inte startar kan du prova dessa sex tips för att återuppliva den.

Dessa steg är relevanta för alla iPhone-modeller.

2:27


Ladda ditt iPhone-batteri

Det kanske låter uppenbart, men se till att din iPhones batteri är laddat. För att testa detta, anslut din iPhone till en väggladdare eller till din dator. Låt det ladda i 15-30 minuter. Det kan sättas på automatiskt. Du kan också behöva hålla ned på / av-knappen för att slå på den.

Om du misstänker att batteriet har slut på batteri men laddningen inte fungerar är det möjligt att din laddare eller kabel är defekt. Försök använda en annan kabel för att dubbelkontrollera. (PS Om du inte har hört kan du nu ladda trådlöst för iPhone om du har en iPhone 8 eller nyare.)

Starta om iPhone

Om laddningen av batteriet inte slog på din iPhone är nästa sak du bör försöka att starta om telefonen. För att göra detta, håll ned på / av-knappen längst upp till höger eller telefonens högra sida i några sekunder. Om telefonen är avstängd ska den slå på. Om den är på kan du se att skjutreglaget erbjuder att stänga av den.

Lifewire

Om telefonen var avstängd, låt den slå på. Om den var på är det förmodligen en bra idé att starta om den genom att stänga av den och sedan slå på den igen.


Hård Återställ iPhone

Försök med en hård återställning om standardstart inte gjorde tricket. En hård återställning är en omstart som rensar mer av enhetens minne (men inte dess lagring. Du kommer inte att förlora data) för en mer omfattande återställning. Så här utför du en hård återställning:


Återställ iPhone till fabriksinställningar

Ibland är det bästa alternativet att återställa din iPhone till fabriksinställningarna. Detta raderar all data och inställningar på din telefon (förhoppningsvis synkroniserade du den nyligen och säkerhetskopierade dina data). Även om det kan verka extremt kan det lösa många problem. Normalt skulle du återställa en iPhone med iTunes, men om din iPhone inte slås på, prova det här:

 1. Anslut din iPhone till en dator med en kabel och öppna iTunes. Du bör se iPhone-ikonen längst upp till vänster i iTunes-fönstret.

 2. Om du inte ser din iPhone i iTunes, gör den i återställningsläge genom att göra detta :.

  • På en iPhone 8 eller senare: Tryck och släpp snabbt volym upp knapp. Tryck och släpp snabbt volym Ner knapp. Håll sedan ned Sida tills du ser skärmen för återställningsläge.
  • Om du har en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Tryck och håll ner Sida och volym Ner samtidigt. Fortsätt hålla dem tills du ser skärmen för återställningsläge.
  • För en iPhone 6s och tidigare, iPad eller iPod touch: Tryck och håll inne båda Hem och den Topp (eller Sida) -knapparna samtidigt. Fortsätt hålla dem tills du ser skärmen för återställningsläge.
 3. När din iPhone är i återställningsläge klickar du på enhetsikonen i iTunes.

 4. Därefter klickar du på Återställ Iphone... knapp.

 5. Du blir tillfrågad om du vill säkerhetskopiera din iPhone. Det här är en riktigt bra idé eftersom du håller på att torka av den. Om du är säker på att du har en ny säkerhetskopia kan du hoppa över det här steget (även om vi inte rekommenderar det).

 6. Ett bekräftelsefönster ser till att du vill återställa din iPhone. Klick återställa om du är redo och vänta på att iPhone startar om efter några minuter.

 7. Nu ska din iPhone vara lika ren och ny som den var dagen du fick den. Du kan antingen lämna den som en ny telefon eller återställa den från den säkerhetskopia du just gjorde.

I vissa fall kan du stöta på ett problem när du återställer din iPhone som hindrar dig från att slutföra processen. Om du stöter på detta problem kan du lära dig hur du löser det i Så här fixar du iPhone-fel 4013.

Sätt iPhone i DFU-läge

I vissa situationer kanske din iPhone inte slås på eftersom den inte startar eller fastnar vid Apple-logotypen under start. Detta kan hända efter jailbreaking eller när du försöker installera en iOS-uppdatering och den misslyckas. Om du står inför detta problem, sätt din telefon i DFU-läge på detta sätt:

 1. Se till att iTunes körs och att du har stängt av din iPhone. Anslut din iPhone till din dator.

 2. Håll ner på / av-knapp i 3 sekunder och släpp sedan.

 3. Tryck snabbt på Volym upp-knappen, snabbt tryck på Volym ned-knappen, håll ner Sidoknappen tills skärmen blir svart. Håll ned volym ned-knappen i flera sekunder utan att släppa sidoknappen. Släpp sidoknappen medan du håller volym ned-knappen intryckt i flera sekunder till. Öppna iTunes och följ instruktionerna.

  * Håll ned volymer ned på vänster sida av din iPhone medan fortfarande håller nere På Av knapp i cirka 10 sekunder *

  Håll iPhone nedtryckt för iPhone 6 och tidigare på / av-knappen och hemknappen tillsammans i cirka 10 sekunder.

 4. Släpp på / av-knappen, men håll ned volymknappen (håll ned på iPhone 6 eller tidigare) Hem nedåt) i cirka 5 sekunder.

  Om meddelandet "plugga in iTunes" visas har du hållit ned knapparna för länge. Börja om.

 5. Om skärmen förblir svart och ingenting visas är du inne DFU Läge. Följ instruktionerna på skärmen i iTunes.

Har du inte tillräckligt med utrymme för att uppdatera din iPhone? Kolla in vår artikel för några tips som hjälper dig att få jobbet gjort.

Återställ iPhone närhetssensor

En annan sällsynt situation som gör att din iPhone inte slås på är ett fel i närhetssensorn som dämpar iPhone-skärmen när du håller den upp till ditt ansikte. Detta gör att skärmen förblir mörk även när telefonen är på och inte nära ditt ansikte. Så här återställer du din iPhones närhetssensor:

 1. Utför en Hård återställning på din iPhone med hjälp av instruktionerna från tidigare i den här artikeln.

 2. När telefonen startar om bör skärmen fungera.

 3. Tryck på inställningar app.

 4. Tryck Allmänt.

 5. Tryck Återställa.

 6. Tryck Återställ alla inställningar. Detta raderar alla dina inställningar och inställningar på iPhone, men dina data raderas inte.

Om din iPhone fortfarande inte startar

Om din iPhone inte slås på efter alla dessa steg är problemet förmodligen för allvarligt för att åtgärda på egen hand. Du måste kontakta Apple för att boka tid i Genius Bar. I det mötet kommer Genius att antingen åtgärda ditt problem eller meddela dig vad det kostar att fixa. Kontrollera statusen för din iPhones garanti före mötet, eftersom det kan spara pengar på reparationer.

Naturligtvis finns det vissa situationer där det motsatta problemet händer: din iPhone stängs inte av. Om du står inför det problemet kan du lära dig vad som händer och hur du löser det i Så här fixar du en iPhone som inte stängs av.

Lämna en kommentar