Varför Apex Legends inte startar på datorn och hur du åtgärdar det

#


Har du problem med att spela Apex Legends på Windows 10? Här är några knep som gör det möjligt för dig att lansera spelet för tillfället

Apex Legends har kunnat uppnå otroliga siffror under den första veckan efter lanseringen (25 miljoner registrerade användare och toppar med flera miljoner spelare som är anslutna samtidigt) och anses av många vara Fortnites verkliga rival. De två titlarna har många saker gemensamt - spelgenre, spelmekanik och spelupplägg, viralitet med mera - och ser ut att kunna konkurrera om att bli årets spel 2019.

Trots sina framgångar är Apex Legends dock inte alls felfritt. Det spel som distribueras av Electronic Arts kan ge användarna mer än lite huvudvärk och kan till och med avskräcka vissa från att installera eller spela det. Hur fixar man Apex Legends på Windws? Om programmet inte vill starta finns det några enkla lösningar som gör att du kan komma igång med spelet på några sekunder.

Kör som administratör

Om du inte gav Apex Legends rätt privilegier under installationen kan det vara så att Microsofts operativsystem hindrar det från att köras. För att kontrollera detta högerklickar du på spelikonen och klickar på Kör som administratör. Om Apex Legends startar har du hittat orsaken till problemet. Du måste dock ändra en inställning för att automatisera den här processen.

Högerklicka på Apex Legends-ikonen igen, välj Egenskaper och välj fliken Kompatibilitet i fönstret som öppnas. Markera rutan Kör det här programmet som administratör på fliken Kompatibilitet och spara ändringarna genom att klicka på OK.


Reparation av spelet

Det kan vara så att vissa systemfiler har skadats på grund av ett fel i spelet (eller i operativsystemet eller andra program som är installerade på datorn) och inte längre kan läsas eller exekveras. För att testa denna hypotes öppnar du Origin, väljer Apex Legends i ditt spelbibliotek och högerklickar på ikonen. Klicka sedan på Reparera spel eller Uppdatera och vänta tills operationen är klar.


Kontrollera din brandvägg och ditt antivirusprogram

Ibland kan antivirusprogram och brandväggar som är installerade på din dator bli förvirrade och förväxla legitima program som Apex Legends med skadlig kod som försöker stjäla data från din dator. För att förhindra detta kan de blockera vissa filer eller stänga de portar som spelet använder för att ansluta till Electronic Arts servrar. För att kontrollera detta bör du öppna Windows Defender Firewall, klicka på Avancerade inställningar och efter att ha valt Incoming Rules kontrollera att Apex Legends är en del av listan över program som är tillåtna för surfning.

Släpp och installera om spelet

Om ingen av ovanstående lösningar löste dina problem med Apex Legends behöver du bara radera spelet och installera det igen. Öppna Kontrollpanelen, klicka på Program och sedan på Avinstallera ett program. I listan som visas väljer du Apex Legends, markerar det och klickar sedan på knappen Avinstallera. När processen är klar startar du Origin, söker efter Apex Legends i biblioteket och startar nedladdningen.

Lämna en kommentar