Hemsida : Filtillägg : .adf Fil

.adf Fil

Filtyp 1ACT! Data File

Utvecklare The Sage Group
Kategori Database Files
Format Binary

Vad är ADF file?

En ADF-fil är en databasfil skapad av ACT !, ett CRM-program (Customer Relationship Management). Den innehåller kundkontaktdata som namn, e-postadresser, företagsinformation och relationshistoriken. ADF-filer används för information om kundrelationer i ett strukturerat format.

Mer information

ADF-filer sparas med en .ALF lookup-fil, som innehåller metadata som krävs för att navigera, säkerhetskopiera och återställa ACT! databas. ADF-filer kan också arkiveras inom ACT! databasbackups, som använder .BAK -tillägget. ADF-filer använder Microsoft SQL Server-formatering och liknar .MDF files.

OBS! Sage ACT! blev Swiftpage Act! år 2013.

Program som öppnas ADF filer
Windows
Swiftpage Act!

Filtyp 2ESRI ArcInfo Binary Grid Format

Utvecklare ESRI
Kategori GIS Files
Format Binary

.ADF alternativnummer 2

Internt rasterdataformat som används av ESRI-produkter som ArcGIS, ArcView och ArcInfo Workstation; lagrar rumslig data som ett binärt rutnät (rader och kolumner av celler) och är en av flera ADF-filer som tillsammans utgör det totala nätet. brukade representera geografiska eller andra geografiska objekt som kartor och kartfunktioner.

Mer information

Ett binärt grid för ArcInfo kan innehålla flera rasterlager, som bildar en lagerstack. Detta kan användas för att överlappa olika vyer på ytor och utföra statistisk analys på rumsliga data.

ADF-filer kan lagra metadata om raster eller rasterdata. När du skapar ett binärt rutnät tillhandahåller filerna heter dblbnd.adf, hdr.adf, sta.adf, vat.adf och w001001x.adf metadata om rasternätet medan filen w001001.adf innehåller den faktiska rasterdata. Dessa filer skiljs typiskt ut i sin egen mapp så att de är lätta att hantera som en hel raddäckssats.

Program som öppnas ADF filer
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
Golden Software Surfer
GDAL
TatukGIS Editor
TatukGIS Viewer
Linux
GDAL
Macintosh
GDAL

Filtyp 3Amiga Disk File

Utvecklare N/A
Kategori Disk bildfiler
Format Binary

.ADF alternativnummer 3

En ADF-fil är en diskbild skapad på ett Amiga-system. Den lagrar en exakt kopia av en Amiga-formaterad disk i AmigaDOS-dataspår med fast bredd. ADF-filer kan monteras som en fysisk disk med ett Amiga-emuleringsprogram.

Mer information

ADF-filer kan skapas på en Windows-dator med hjälp av ADF Opus ane öppnas med flera andra program, som WinUAE, WinFellow och Cloanto Amiga Forever.

Du kan installera unadf-verktyget på ett Linux Debian operativsystem (OS) genom att skriva följande kommando i terminal:

#sudo apt-get install unadf

Program som öppnas ADF filer
Windows
Cloanto Amiga Forever
WinUAE
WinFellow
ADF Opus
Linux
Cloanto Amiga Forever
E-UAE
unADF
Macintosh
The Unarchiver
Cloanto Amiga Forever
Incredible Bee Archiver
E-UAE
MaxUAE

Filtyp 4ARIS Express Document

Utvecklare Software AG
Kategori Sidlayout-filer
Format N/A

.ADF alternativnummer 4

En ADF-fil är ett dokument som skapats av Software AG ARIS Express, ett gratis program som används för att modellera analys och hantering av affärsprocesser. Den innehåller ett diagram som består av symboler som används för att modellera och organisera en affärsrelaterad process.

Mer information

ADF-filen öppnas i Software AG ARIS Express 2.4

ADF-filer kan användas för att lagra en rad olika typer av modeller, till exempel organisatoriska diagram, datamodeller, whiteboards, systemlandskap, processlandskap, affärsprocesser och IT-infrastrukturer. Du kan välja mellan olika symboler för att bäst organisera diagrammet. Några av de symboler som kan läggas till är händelser, uppgifter, delprocesser, dataobjekt, meddelanden, textanmärkningar, anslutningar och gateways.

ADF-filen sparas i ett proprietärt format och är den primära filtypen brukade exportera diagram i ARIS Express. Programmet kan även exportera diagram till andra format, inklusive .JPEG , .PNG , .PDF och .EMF . Om du vill exportera en ADF-fil till ett av dessa format väljer du Arkiv → Exportera och väljer formatet.

Om du vill skapa en ADF-fil väljer du Arkiv → Ny ..., väljer modelltyp och väljer sedan Arkiv → Spara.

Om du vill öppna en ADF-fil väljer du Arkiv → Öppna ... och navigerar till platsen för ADF-filen. Du kan också välja Arkiv → Modellhistorik för att öppna en nyligen öppnad modell.

Program som öppnas ADF filer

Om ADF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil adf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen ARIS Express Document, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hallå där! Tack för att du förklarar för internet vad filändelsen .adf gör. Jag har lagt ner många timmar på Grand Theft Auto: Vice City. Eftersom det har gått ett tag sedan spelet lanserades ville jag ta en närmare titt på det. Jag hade ingen aning om att ADF-filer innehöll ljuddata för det. Att läsa att de hjälper spelet att lagra musiken till radion är verkligen intressant. Rockstar har sedan dess utvecklat andra bra titlar i samma franchise. Jag är säker på att de har analyserat detta format för att hjälpa till med framtida ljudfiler. En annan fantastisk funktion är din förklaring om hur man konverterar dem till MP3-filer med hjälp av Vice City Audio Converter. Jag hade ingen aning om att det här programmet fanns. Tack för det!