Hemsida : Filtillägg : .cdoc Fil

.cdoc Fil

Filtyp 1Encrypted DigiDoc File

Utvecklare RIA
Kategori Kodade filer
Format N/A

Vad är CDOC file?

En CDOC-fil är ett krypterat digitalt dokument (DigiDoc) skapat med qDigiDoc, en öppen källkodsprogramvara som används för att verifiera utländska och finska myndigheters utfärdade ID-kort och signerade dokument. Den innehåller en datafil (en .XML , .DOC , .XLS , .PDF , .RTF etc.) krypterad med AES-128 krypteringsalgoritmen, en krypterad nyckel för att dekryptera datafilen, mottagarcertifikat och andra metadata.

Mer information

CDOC-filen sparas i ENCDOC-XML-formatet. Det är utvecklat av Riigi Infosüsteemi Amet (RIA), som är Estlands informationssystem myndighet. CDOC är en av tre digitala signatur- och kryptografiska filer i DigiDoc-familjen, tillsammans med .DDOC och .BDOC files.

OBS: qDigiDoc-programvaran kan användas för att digitalt signera dokument med hjälp av en anställds ID kort eller mobil ID och kan öppna, spara och verifiera dokument med digitala signaturer. Programvaran är öppen källkod och kan laddas ned gratis via länkarna nedan.

Program som öppnas CDOC filer
Linux
qDigiDoc

Filtyp 2Clicker Document

Utvecklare Crick Software
Kategori Sidlayout-filer
Format N/A

.CDOC alternativnummer 2

En CDOC-fil är ett dokument som skapats av Clicker, ett läsverktyg som används av lärare för att skapa läroplanresurser anpassade till studentbehov. Det kan innehålla text, bilder och inspelade röstanteckningar.

Mer information

CDOC-dokumentet är den primära filen som används av Clicker word processor. Programmet erbjuder flera skrivfunktioner som förmågan att höra text som talas i realistiska röster, mottaga ordsprognoser baserat på vad som skrivs, få stavningsförslag som kan illustreras och talas och spela in första tankar och idéer innan du skriver.

Program som öppnas CDOC filer
Windows
Crick Software Clicker
Macintosh
Crick Software Clicker

Om CDOC filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil cdoc-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Clicker Document, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.