Hemsida : Filtillägg : .xml Fil

.xml Fil

Filtyp 1XML File

Utvecklare N/A
Kategori Data filer
Format XML

Vad är XML file?

En XML-fil (Extensible Markup Language) är en struktur- och organisationsfil. Den är formaterad som ett .HTML-dokument, men använder anpassade taggar för att definiera objekt och data inom varje objekt. XML-filer kan ses som en textbaserad databas.

Mer information

 

XML-fil öppnad i Microsoft XML Notepad

XML-formatet är maskinläsbar och läsbar i textredigerare. Det finns en stor mängd program som kan öppna XML-filer och eftersom de formateras som textdokument kan de visas och redigeras av grundläggande textredigerare.

XML-filer har blivit ett vanligt sätt att lagra och överföra data mellan program och via Internet. Men de kan användas av många andra typer av program. XML-syntaxen har använts i en mängd olika filformat, till exempel Microsoft Office Open XML, LibreOffice OpenDocument, .XHTML och .SVG .

Program som öppnas XML filer
Windows
Microsoft Notepad
Adobe Acrobat
Adobe Dreamweaver
Progress Stylus Studio
Richardson EditRocket
Nuance OmniPage
Microsoft Visual Studio
Microsoft WordPad
Microsoft XML Notepad
Integrated Genome Browser
Microsoft Excel
Eclipse
Adobe InDesign
Nuance PaperPort
Corel WordPerfect
Linux
Adobe Acrobat
Richardson EditRocket
Integrated Genome Browser
Eclipse
SyncRO Soft oXygen XML Editor
Sublime Text
Wolfram Research Mathematica
ActiveState Komodo Edit
IDM UltraEdit
SCREEM
Android
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
MacroMates TextMate
MacVim
Adobe Acrobat
Adobe Dreamweaver
Richardson EditRocket
Planamesa NeoOffice
Bare Bones BBEdit
Microsoft Excel for Mac
Integrated Genome Browser
Eclipse
Adobe InDesign
SyncRO Soft oXygen XML Editor
JAPISoft EditiX
Sublime Text
Wolfram Research Mathematica
iOS
Alexander Blach Textastic Code Editor

Filtyp 2Cinelerra Video Project

Utvecklare Heroine Virtual
Kategori Video Files
Format Text

.XML alternativnummer 2

Videoprojekt skapat och använt av Cinelerra, ett videoredigeringsprogram för Linux. Filen innehåller projektdata, som innehåller en redigeringsbeslutslista som registrerar eventuella ändringar som gjorts i projektet och lagrar projektinställningar. Filen innehåller inte media; istället lagras en sökväg till varje mediefil.

Mer information

OBS! Det fanns två versioner av Cinelerra; Heroine Virtual (HV) och Community Version (CV), och XML-projekt som skapades av en version kan inte öppnas av den andra versionen. Men Cinelerra erbjuds nu som en enda utgåva.

Program som öppnas XML filer
Linux
Cinelerra

Hur man öppnar .xml-filer på Mac

Om du använder en Mac och vill förstå hur du öppnar en XML-fil behöver du inte komplicera ditt liv genom att installera komplicerad programvara. Allt du behöver är Safari-webbläsaren, som precis som alla andra webbläsare enkelt kan visa filer med detta tillägg.

För att öppna den XML-fil du har hittat högerklickar du på den och väljer snabbmenyn Öppna med> Safari. På nolltid öppnas filen med MacOS-standardwebbläsaren.

Alternativt kan du också använda anteckningar programvaran, TextEdit, som redan är förinstallerat på macOS. För att öppna XML-filen med detta program, högerklicka på filen och välj TextEdit-posten på rullgardinsmenyn Öppna med. Och där har du din fil öppen.

Hur man öppnar .xml-filer med Excel

Om du vanligtvis använder programvara från Office-sviten kommer du gärna att veta att vissa av dem låter dig öppna XML-filer. Word kan till exempel visa innehållet i denna typ av fil.

Även Excel, den berömda kalkylprogramvaran, kan absolut visa XML-filen. Filen visas dock som en XML-tabell och inte som en enkel text, vilket är fallet med Word.

För att öppna filen med Microsoft Excel, starta programmet och välj Öppna andra arbetsboksfiler från sidomenyn, var noga med att hitta den aktuella XML-filen. Från dialogrutan som öppnas öppnar du filen som en XML-tabell så är du klar.

Hur man öppnar .xml-filer online

För att öppna filen med filändelsen .XML kan du använda ett av de många online-visningsverktygen. Här är en webbplats som erbjuder XML-filvisning.

Codebeautify.org

Webbplatsen som utför XML-filvisarens uppgift är XML Viewer-verktyget av codebeautify.org. För att använda detta verktyg, gå till den officiella webbplatsen på codebeautify.org.

Gränssnittet för XML Viewer är enkelt och funktionellt: du kommer att se att genom att följa instruktionerna som du hittar i nästa rad kommer du inte att ha några svårigheter att använda den för att visa XML-filer.

Tryck först på Bläddra-knappen för att hitta filen på din PC eller Mac. När du har valt det klickar du på knappen Öppna i dialogrutan för att slutföra importprocessen.

På XML-inmatningsskärmen till vänster ser du texten till filen du öppnade, medan du på den högra skärmen kan se den enligt andra strukturer: genom att trycka på knappen Trädvy kan du se strukturen för de olika taggar och beroenden; genom att klicka på Beautify / Format kan du se den välformaterade källkoden, medan du med Minify-knappen kan ta bort all onödig kod.

Dessutom kan du exportera XML-koden till andra format, till exempel CSV (Exportera till CSV) eller JSON (XML till JSON). Om du vill göra ändringar kan du spara dem genom att trycka på nedladdningsknappen, som sparar den nya filen på din dator, även i XML-format.

Om XML filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil xml-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Cinelerra Video Project, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Jag tyckte att ditt inlägg om .xml-filtillägget var till stor hjälp. Eftersom det fanns några webbplatser som uppgav att det fungerade för något, gav andra det ett annat syfte. Du inkluderade båda och det är första gången jag ser detta. Ett enda tillägg med flera associationer. Det är bäst att lära sig om båda, men jag arbetar främst med typ 1. Eftersom XML-språket är ett av mina huvudfokus för studier var det avgörande att lära sig mer om dessa. En av de bästa aspekterna nämndes i din artikel eftersom de fungerar för webbplatser och applikationer. Ett stort tillskott är att ha en liten bild av hur de ser ut på Anteckningsblock. Lyckligtvis använde du det enda program jag är bekant med haha. Tack så mycket!