Hemsida : Filtillägg : .xml Fil

.xml Fil

Filtyp 1XML File

Utvecklare N/A
Kategori Data filer
Format XML

Vad är XML file?

En XML-fil (Extensible Markup Language) är en struktur- och organisationsfil. Den är formaterad som ett .HTML-dokument, men använder anpassade taggar för att definiera objekt och data inom varje objekt. XML-filer kan ses som en textbaserad databas.

Mer information

 

XML-fil öppnad i Microsoft XML Notepad

XML-formatet är maskinläsbar och läsbar i textredigerare. Det finns en stor mängd program som kan öppna XML-filer och eftersom de formateras som textdokument kan de visas och redigeras av grundläggande textredigerare.

XML-filer har blivit ett vanligt sätt att lagra och överföra data mellan program och via Internet. Men de kan användas av många andra typer av program. XML-syntaxen har använts i en mängd olika filformat, till exempel Microsoft Office Open XML, LibreOffice OpenDocument, .XHTML och .SVG .

Program som öppnas XML filer
Windows
Microsoft Notepad
Adobe Acrobat
Adobe Dreamweaver
Progress Stylus Studio
Richardson EditRocket
Nuance OmniPage
Microsoft Visual Studio
Microsoft WordPad
Microsoft XML Notepad
Integrated Genome Browser
Microsoft Excel
Eclipse
Adobe InDesign
Nuance PaperPort
Corel WordPerfect
Linux
Adobe Acrobat
Richardson EditRocket
Integrated Genome Browser
Eclipse
SyncRO Soft oXygen XML Editor
Sublime Text
Wolfram Research Mathematica
ActiveState Komodo Edit
IDM UltraEdit
SCREEM
Android
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
MacroMates TextMate
MacVim
Adobe Acrobat
Adobe Dreamweaver
Richardson EditRocket
Planamesa NeoOffice
Bare Bones BBEdit
Microsoft Excel for Mac
Integrated Genome Browser
Eclipse
Adobe InDesign
SyncRO Soft oXygen XML Editor
JAPISoft EditiX
Sublime Text
Wolfram Research Mathematica
iOS
Alexander Blach Textastic Code Editor

Filtyp 2Cinelerra Video Project

Utvecklare Heroine Virtual
Kategori Video Files
Format Text

.XML alternativnummer 2

Videoprojekt skapat och använt av Cinelerra, ett videoredigeringsprogram för Linux. Filen innehåller projektdata, som innehåller en redigeringsbeslutslista som registrerar eventuella ändringar som gjorts i projektet och lagrar projektinställningar. Filen innehåller inte media; istället lagras en sökväg till varje mediefil.

Mer information

OBS! Det fanns två versioner av Cinelerra; Heroine Virtual (HV) och Community Version (CV), och XML-projekt som skapades av en version kan inte öppnas av den andra versionen. Men Cinelerra erbjuds nu som en enda utgåva.

Program som öppnas XML filer
Linux
Cinelerra

Om XML filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil xml-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Cinelerra Video Project, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Jag tyckte att ditt inlägg om .xml-filtillägget var till stor hjälp. Eftersom det fanns några webbplatser som uppgav att det fungerade för något, gav andra det ett annat syfte. Du inkluderade båda och det är första gången jag ser detta. Ett enda tillägg med flera associationer. Det är bäst att lära sig om båda, men jag arbetar främst med typ 1. Eftersom XML-språket är ett av mina huvudfokus för studier var det avgörande att lära sig mer om dessa. En av de bästa aspekterna nämndes i din artikel eftersom de fungerar för webbplatser och applikationer. Ett stort tillskott är att ha en liten bild av hur de ser ut på Anteckningsblock. Lyckligtvis använde du det enda program jag är bekant med haha. Tack så mycket!