Hemsida : Filtillägg : .eps Fil

.eps Fil

Filtyp Encapsulated PostScript File

Utvecklare Adobe Systems
Kategori Vector Image Files
Format Binary

.EPS alternativnummer

En EPS-fil är en grafikfil som sparas i filformatet Encapsulated PostScript (EPS). Filtypen kan innehålla 2D vektorgrafik, bitmap-bilder och text. EPS-filer innehåller också en inbäddad förhandsgranskningsbild i bitmapsformat.

Mer information

EPS-filer används ofta för att spara bilder, till exempel logotyper och ritningar. Det är ett vanligt format som används för överföring av bilddata mellan olika operativsystem. Filerna stödjs av flera olika ritprogram och redigeringsprogram för vektorgrafik. Du kan konvertera EPS-filer till vanliga bitmapformat som .PDF , .JPG , .PNG och .TIFF med hjälp av program som Illustrator, Photoshop och CorelDRAW.

OBS! Adobe Photoshop Elements 11 och senare stödjer inte längre EPS-filer. EPS-formatet stödjs fortfarande av Adobe Photoshop.

Program som öppnas EPS filer
Windows
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Google Drive
XnViewMP
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
Inkscape
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
KDE Okular
Microsoft Visual Studio
Corel Presentations
CorelDRAW
QuarkXPress
Corel VideoStudio
Linux
Adobe Acrobat
Google Drive
XnViewMP
Inkscape
KDE Okular
vhf interservice Cenon
Wolfram Research Mathematica
yWorks yEd Graph Editor
Grasshopper PageStream
Scribus
Macintosh
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Google Drive
XnViewMP
Adobe Illustrator
Inkscape
KDE Okular
Microsoft Word for Mac
QuarkXPress
Apple Preview
vhf interservice Cenon
Corel Painter
Adobe InDesign
Wolfram Research Mathematica
Pixelmator

Hur man öppnar EPS-filer på PC

EPS-filer innehåller så kallade vektorbilder, det vill säga bildfiler som kan utsättas för djupa strukturella förändringar samtidigt som den ursprungliga kvaliteten bibehålls och utan förlust av information (som det händer, till exempel på komprimerade format som JPG eller PNG) . Nedan ska jag visa dig den bästa lösningen för hantering av denna typ av fil på en dator.

Adobe Photoshop / Illustrator (Windows / macOS)

För Windows- och macOS-operativsystem kan EPS-filer hanteras genom flera program som tillhör Adobe-paketet, inklusive Illustrator och Photoshop. Denna programvara är dock tillgänglig vid köp av en kommersiell licens. Du kan till exempel prenumerera på båda programvarorna via Adobe Creative Cloud.

Om du emellertid inte vill betala några pengar och tänker utnyttja Photoshop gratis är allt du behöver göra att ladda ner installationsfilen och aktivera en gratis licens som varar i 7 dagar. För att göra det, gå till Adobes webbplats och tryck på knappen Aktivera din gratisversionversion för att starta nedladdningen av programinställningsfilen (t.ex. Photoshop_Set-Up.exe, om du använder Windows).

När du är klar med att kopiera installationsfilen till disken är allt du behöver göra att starta den och följa instruktionerna på skärmen för att fortsätta med installationen och se till att logga in, om så önskas, med ett Adobe ID-konto (du kan konfigurera en härifrån) eller via Facebook eller Google-konto. När programinställningen är klar måste du bara dubbelklicka på den EPS-fil du har för att se den.

Om EPS filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil eps-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Encapsulated PostScript File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hallå där. Jag kom förbi för att tacka för förklaringen om .eps-filtillägget. Adobe-sviten innehåller många intressanta program. Var och en av dem hjälper specifika ändamål men jag kände inte till PostScript-formatet. Efter att ha tittat på videor på YouTube om att arbeta med 2D-vektorgrafik ville jag veta mer om det använda filtillägget. Det är intressant hur EPS-filer även kan innehålla bitmappbilder och text. Sedan formatet släpptes 1992 är det otroligt att se hur mycket utveckling det har genomgått. Jag ska försöka skapa några logotyper med dem, som din artikel föreslog. Spännande information som delas där borta, kompis! Tack för listan också, jag är säker på att vissa program är bättre än andra. Det ska jag ta reda på! Vi ses snart!