Hemsida : Filtillägg : .htm Fil

.htm Fil

Filtyp Hypertext Markup Language File

Utvecklare N/A
Kategori Webfiler
Format Text

.HTM alternativnummer

En HTM-fil är en HTML-webbsida som används av webbläsare, till exempel Microsoft Internet Explorer och Mozilla Firefox. Den används för att visa och formatera text och bilder i en webbläsare. HTM-filer innehåller markupkod i ett vanligt textformat.

Mer information

HTM-filer serverar exakt samma syfte som .HTML files. ".Htm" förlängningen uppstod med hjälp av Microsoft webbutvecklingsprogram, såsom FrontPage, SharePoint Designer och Expression Web.

HTM-filer ses mycket mindre vanligt än HTML-filer.

Program som öppnas HTM filer
Windows
Microsoft Notepad
Adobe Acrobat
AbiSource AbiWord
Adobe Dreamweaver
Microsoft Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Richardson EditRocket
ACD Systems Canvas
Microsoft Visual Studio
Microsoft Visual Web Developer
Microsoft Works
Microsoft Excel
Microsoft Word
Nuance PaperPort
Linux
Adobe Acrobat
AbiSource AbiWord
Mozilla Firefox
Google Chrome
Richardson EditRocket
Calibre
Half-Baked Hot Potatoes
IDM UltraEdit
Android
Google Chrome
Macintosh
Adobe Acrobat
Adobe Dreamweaver
Mozilla Firefox
Google Chrome
Richardson EditRocket
Apple Safari
Microsoft Excel for Mac
Microsoft PowerPoint for Mac
Calibre
Crick Software Clicker
Thomson Reuters EndNote
Adobe ColdFusion Builder
Half-Baked Hot Potatoes
IDM UltraEdit
iOS
Google Chrome
Apple Safari

Hur man öppnar HTM-filer på Mac

På macOS öppnas HTM-filerna som standard via systemets standardwebbläsare (t.ex. Safari). Därför, för att visa webbsidan som genereras av filen, dubbelklickar du helt enkelt på filen du vill öppna.

Om du vill använda en annan webbläsare än standard, högerklicka på filen, välj Öppna med och välj den webbläsare du väljer från listan.

Slutligen är ett ännu snabbare sätt att öppna HTM-filer med Mac att dra filen direkt i webbläsarfönstret (detta kommer dock att skriva över innehållet på den för närvarande aktiva fliken).

Redigera en HTM-fil

Du kan redigera en HTM-fil mycket bekvämt med hjälp av en textredigerare (bättre om det är enkelt eller specifikt för att skapa webbdokument) på macOS. I det här fallet rekommenderas det att använda TextEdit, det "grundläggande" programmet för hantering av textfiler på Mac. Du måste dock göra en liten ändring av programvarans standardbeteende, annars kommer du inte att kunna se sidan Webb korrekt (på grund av att formatering automatiskt tillämpas på text).

Starta först TextEdit från mappen More på macOS Launchpad (raketikonen i Dock) och klicka sedan på TextEdit-menyn längst upp till vänster och välj Inställningar ... från den. Gå sedan till fliken Öppna och spara i det öppnade fönstret, markera rutan Visa HTML-filer som HTML istället för formaterad text och stäng inställningsfönstret.

Vid denna punkt kan du välja att öppna HTM-filen du redigerar direkt från TextEdit-fönstret (via menyn Arkiv> Öppna ...) eller högerklicka på filen i fråga, välj Öppna med från snabbmenyn och välj TextEdit från listan över tillgängliga program.

 

Hur man konverterar HTM-filer

Om du letar efter ett sätt att konvertera webbsidorna till andra format, till exempel PDF-dokument eller JPG-bilder.

Du kan enkelt konvertera HTM-filer till PDF-dokument med hjälp av tjänsten PDF Convert Online. Efter att ha besökt den här webbplatsen (som respekterar användarnas integritet genom att radera filer som laddats upp till dess servrar inom några timmar efter uppladdning), klicka på knappen Välj fil ... och välj den HTM-fil du är intresserad av från den föreslagna panelen .

Klicka sedan på den röda knappen Konvertera nu för att starta omvandlingen omedelbart, vilket kan ta några sekunder. När du når resultatsidan hittar du länken till den genererade PDF-filen (ett slumpmässigt namn följt av .pdf-tillägget), klickar på länken och sparar det öppnade PDF-dokumentet i din webbläsare.

Om HTM filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil htm-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Hypertext Markup Language File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
God eftermiddag! Jag läste om .htm-filer i din artikel. Efter att ha observerat det för första gången gissade jag att det var relaterat till HTML. Jag hade rätt haha. Du lärde mig att de är HTML-webbplatser som används av Chrome, Edge och Firefox. En annan ny sak jag upptäckte är att de kan innehålla hyperlänkar som påverkar den layout vi får se. Jag är glad att jag är webbutvecklare, det ser ut som en massa bokstäver men det är inte alls svårt. Tack för att du berättade hur man öppnar dem. Jag hade redan tänkt att vilken texteditor som helst skulle fungera. Vad är det fullständiga priset för programmet File Viewer Plus? Har HTML-filer några fördelar jämfört med HTM-filer? Tack för all din hjälp, det betyder verkligen mycket!