PayPal fungerar inte?

PayPal är ett av de mest använda transaktionssystemen i världen och hjälper människor att köpa och sälja varor och tjänster på många detaljhandelswebbplatser och andra plattformar. Men ibland dyker det upp problem och du kanske upptäcker att PayPal inte fungerar korrekt. Om du har problem med PayPal, här är några vanliga problem och hur du åtgärdar dem.

Ett av de bästa sätten att se till att allt fungerar smidigt med ditt PayPal-konto är att ställa in det korrekt. Om du inte har skapat ett konto ännu eller inte har verifierat ett befintligt, följ vår guide om hur du konfigurerar PayPal.


Varför fungerar inte PayPal?

Det finns flera anledningar till att PayPal kanske inte fungerar korrekt. Webbplatsen i sig kan vara nere, eller så kan du ha ett overifierat konto eller inte tillräckligt med pengar på ditt konto. Det finns också en chans att ditt bankkonto eller kort inte har bekräftats ordentligt. Lyckligtvis finns det enkla sätt att ta itu med vanliga problem med PayPal.

Kontrollera om PayPal är nere

Ditt första steg är att se om PaPal själv är nere. Om du kan komma åt andra webbplatser och tjänster online går du till PayPal-statussidan för att se om PayPals funktioner fungerar eller inte. Alternativt kan du använda en upptidskontrollwebbplats som DownDetector eller Down for Everyone ellerJustMe. De kommer att meddela dig om PayPal själv har problem eller om problemet är i slutet.

Bekräfta din bank

Om PayPal fungerar bra för andra människor kan problemet vara att ditt bankkonto inte har verifierats och PayPal kan ännu inte godkänna dina transaktioner. Besök PayPals hjälpcenter och följ stegen för att bekräfta ditt bankkonto.

Bekräfta ditt kreditkort

Om du använder ett kredit- eller bankkort för att göra en betalning via PayPal är det möjligt att du måste verifiera kortet innan PayPal accepterar det. PayPal ger tydliga instruktioner om hur du bekräftar ett kredit- eller bankkort du har länkat till ditt konto.

Prova ett annat betalningsalternativ

Det är möjligt att problemet är med ditt kreditkort. Försök använda ett alternativt kort eller bankkonto i ditt PayPal-konto när du gör betalningen. Om betalningen går igenom har du identifierat problemet.

Använd ditt PayPal-saldo

Om du har problem med kort- eller bankbetalningar kan det ibland ibland få PayPal att fungera igen om du använder pengarna i ditt PayPal-saldo. Om du behöver lägga till pengar på ditt PayPal-konto, välj plånbok > Lägg till pengar och följ instruktionerna på skärmen för att överföra pengar från ditt bankkonto till PayPal.

Gör transaktionen från en bekant enhet

Om du har en enhet eller ett system som har gjort betalningar med PayPal tidigare kan du prova enheten igen. PayPal kanske tror att du inte är den ursprungliga ägaren av kontot eftersom du kommer åt tjänsten från en ny enhet.

Använd en annan webbläsare

Ibland orsakar vissa webbläsare problem för onlinetjänster. Om du har problem med Chrome kan du prova Firefox. Om det inte fungerar kan du prova Safari, Edge, Opera eller en annan webbläsare.

Inaktivera din VPN

Om du använder en VPN eller en proxytjänst för att dölja din identitet, försök att inaktivera den för den här transaktionen. Din dunkla plats kan kasta PayPal av.

Om inget av detta fungerar, kontakta PayPal support. Det finns en mängd felsökningsinformation här, inklusive onlinechattstöd och ett telefonnummer att ringa för att prata med en riktig person. Var ihärdig och du kommer säkert att lösa problemet.

Lämna en kommentar