A2W-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med filändelsen A2W är en Alice World-fil som används med Alice-utbildningsprogrammet från Carnegie Mellon University. Filen är en 3D-animerad scen som kallas en "värld" som används för undervisning i datorprogrammering.

A2W-filer är bara ZIP-arkiv som innehåller saker som en script.py-fil, vissa textdokument, bilder, många mappar och XML-filer som Alice-applikationen kan förstå. Du kan också se Alice-objektfiler, klassfiler och projektfiler (A2C, A3C och A3P) tillsammans med A2W-filer när du använder Alice-programvaran.

En A2W-fil kan istället vara en Adlib Tracker II Instrument Bank (.A2B) -fil som innehåller makron. Det här filformatet innehåller instrument som Adlib Tracker-programvaran använder för att skapa musikaliska kompositioner och ses förmodligen tillsammans med Adlib Tracker Song-filer (.A2M) och enskilda instrumentfiler (.A2I).


Hur man öppnar en A2W-fil

A2W-filer kan öppnas med den kostnadsfria Alice-programvaran på Windows, Mac och Linux via Arkiv> Öppen värld ... meny.

Alice är bärbar, vilket innebär att den inte behöver installeras. Du hittar en handfull exempel på A2W-filer i mappen Alice Required exampleWorlds .

Eftersom A2W-filer sparas i ett ZIP-arkiv kan du också öppna dem med 7-Zip eller någon av dessa gratis filutdragare. Att öppna A2W-filen på det här sättet låter dig inte använda den med Alice. Denna metod är bara användbar om du vill se eller få tillgång till de enskilda XML-filer, bilder etc. som utgör filen.

Adlib Tracker II-programmet används för att öppna Adlib Tracker II Instrument Bank-filer med makron. Programvaran körs också på Windows, även om det är ett DOS-program.

.A2W-filtillägget ser mycket ut som AZW-filen (Amazons Kindle-format), liksom ARW- och ABW-filer, så se till att du läser tillägget på rätt sätt om din A2W inte öppnas med Alice eller Adlib Tracker .

Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna A2W-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppet A2W-filer, så här ändrar du standardprogrammet för ett visst filtillägg i Windows.

Hur man konverterar en A2W-fil

Du kan använda Arkiv> Exportera som en webbsida ... alternativ i Alice-programvaran för att spara A2W-filen i en mapp som innehåller en HTML- och JAR-fil. Du kan sedan öppna HTML-filen i en webbläsare som Chrome eller Firefox för att se animeringen spela utan att Alice behöver.

Vi vet inte om det finns något sätt att konvertera en Adlib Tracker II Instrument Bank-fil (A2W eller A2B), men det är möjligt att Adlib Tracker-programvaran har förmågan att göra det.

De flesta filtyper (som MP3, PDF, JPG, etc.) kan konverteras med liten ansträngning tack vare många gratis filomvandlare där ute, men så är det inte fallet för Alice World-filer eller Adlib Tracker-filer.


Lämna en kommentar