Apples AR-visare kommer, men inte när alla förväntar sig det


Apple arbetar på nästa revolutionerande produkt: Det är den alltmer omtalade AR-tittaren, som kan komma 2022 men inte på marknaden

Förväntningarna på Cupertinos AR-tittare börjar öka, vilket två "tungviktare" inom förhandsinformation om Apple har talat om under några dagar, såsom analytikern Ming-Chi Kuo - som inte har haft fel tidigare med många förutsägelser - och journalisten Mark Gurman från Bloomberg - som alltid är informerad om Apples åtgärder.

För ett par dagar sedan var Kuo mycket tydlig med hur Cupertino närmar sig AR-visirprojektet. Apple planerar enligt uppgift en produkt som om några år kommer att ersätta iPhones och skapa en revolution som i omfattning och betydelse liknar den som tack vare Steve Jobs visionära strategi gav upphov till smartphones som vi känner dem idag för mer än tio år sedan. I framtiden, sa Kuo, kommer Apples AR-läsare inte att behöva en Mac eller en iPhone för att fungera: den kommer att vara helt självständig och kommer därför att kunna ersätta de sistnämnda.

Svårigheterna med ett ambitiöst projekt

Under de senaste timmarna har en välkänd kolumnist från Bloomberg, Mark Gurman, talat om Apples AR-läsare i sin veckovisa podcast Power Up. Journalisten delade med sig av den information han kommit över, enligt vilken Apple faktiskt arbetar på ett AR-visir med målet att presentera det år 2022.

Punkten är att projektet kan presenteras nästa år, men det kan gå lång tid mellan tillkännagivandet och den faktiska tillgängligheten på marknaden. Poängen är att projektet kan presenteras nästa år, men det kan gå lång tid mellan tillkännagivandet och dess faktiska tillgänglighet på marknaden, främst på grund av bristen på chips som har plågat industrin sedan pandemin, vilket skulle göra det ännu svårare för Apple att utveckla ett så ambitiöst projekt som AR-tittaren, som just av denna anledning innebär betydande svårigheter.

För att skapa den AR-tittare som Apple har i åtanke skulle Cupertino ha investerat mycket pengar i forskning och utveckling, eftersom, varnar Gurman, "den kommer att ha en komplex och dyr design att göra". Apple vill kort sagt göra saker och ting "på Apples sätt", genom att lansera en tekniskt avancerad produkt på marknaden som är förfinad i funktionalitet och design men som samtidigt är överkomlig för alla.


Anmälan 2022, på marknaden även 2023

Som ett resultat av detta skulle Apple kunna presentera sitt AR-visir på den vanliga årliga konferensen för utvecklare, som vanligtvis hålls i början av sommaren, men produkten skulle faktiskt kunna finnas tillgänglig för köp i slutet av 2022 eller till och med 2023. Gurman påpekade att det inte är ovanligt att Apple skjuter upp presentationen tills en produkt är tillgänglig.

Sällsynt, ja, men inte ovanligt. Man behöver bara titta på den första generationen av Apple Watch, som kom till butikerna 227 dagar efter tillkännagivandet, som han påminde om. Men varje moln har en ljusning, för Apple kan använda detta tillfälle till att driva på marknadsföringen - ett område där Apple har få rivaler - för att öka förväntningarna hos fansen, samarbeta med utvecklare för att stödja AR-visiret ordentligt med appar och sedan lansera det med stil.


Lämna en kommentar