ASE-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med ASE-filtillägget är en Adobe Swatch Exchange-fil som används för att spara en samling färger som kan nås genom färgrutan för vissa Adobe-produkter som Photoshop. Formatet gör det enkelt att dela färger mellan program.

Autodesk-programvaran kan exportera filer med detta tillägg till Autodesk ASCII Scene Export-format. De används som vanliga textfiler som lagrar information om 2D- och 3D-scener. De liknar Autodesk ASC-format men kan innehålla mer information om saker som former och punkter.

Andra ASE-filer kan vara Velvet Studio Sample ljudfiler som används för att lagra instrumentljud eller Aseprite Sprite-grafikfiler.

ASE är också en förkortning för vissa orelaterade tekniska termer, som Application Service Element, Application Services Environment och Automated Software Engineering.


Hur man öppnar en ASE-fil

ASE-filer kan öppnas med Adobes programvara Photoshop, Illustrator, InDesign och InCopy samt det avvecklade Fireworks-programmet.

Detta görs genom färgrutan, som du kan öppna via Fönster > rutor~~POS=HEADCOMP meny. Välj den lilla menyknappen längst upp till höger på paletten och klicka sedan på Ladda färgar (det heter Öppna Swatch Library i Illustrator och Lägg till färgrutor i fyrverkerier).

Om du inte hittar filen, se till att alternativet "Filer av typ:" är inställt på Swatch Exchange (* .ASE), annars kan du filtrera resultaten av andra filer av misstag, som ACO- eller ACT-filer.

Du kan också öppna ASE-filer online med ASE Color Decoder.

Autodesk ASCII Scene Export (ASE) filer och Autodesk ASCII Export (ASC) filer kan öppnas med AutoCAD och 3ds Max. Eftersom de är textfiler kan valfri textredigerare användas för att läsa filen.

Velvet Studio används för att öppna filer som är Velvet Studio-exempelfiler.

Om du har en Aseprite Sprite-fil kan ett program med samma namn användas för att öppna den.

Hur man konverterar en ASE-fil

Som du kan se ovan finns det några olika användningsområden för ASE-filer. Vi tror dock inte att det finns några andra filomvandlare eller program än de som anges ovan som kan använda dessa typer av filer.

Om du letar efter ett sätt att konvertera en Adobe Swatch Exchange-fil till ett textformat för att se färgerna i det kan det här inlägget från Adobe Community vara till hjälp.

Du kanske kan använda Autodesk-programvaran som nämns ovan för att spara en Autodesk ASCII Scene Export-fil till ett annat format, men vi har inte själva försökt att ha mer detaljer. Leta efter en Fil > Spara som meny eller någon form av Exportera alternativ - du kanske kan konvertera ASE-filen på det sättet.


Mer information om ASE-filer

För att skapa ASE-filer i ett Adobe-program, hitta bara samma meny i paletten Färgrutor som används för att öppna filen, men välj istället spara-alternativet. I Photoshop heter det Spara färgrutor för utbyte (Den Spara färgrutor alternativet sparar det till ACO).

Som standard lagras de förinstallerade ASE-filerna i Adobe-programmets mapp Presets Swatches .

Du kan skapa Adobe Swatch Exchange-filer på Adobe Color, som du sedan kan ladda ner som en ASE-fil.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Vissa filtillägg delar några av samma bokstäver som andra, men det betyder inte nödvändigtvis att formaten är relaterade eller att de kan öppnas med samma program.

Två exempel är AST- och ASL-filer. Olika program och / eller anvisningar krävs för att visa och redigera dem, sådana som inte nödvändigtvis fungerar med ASE-filer.

Lämna en kommentar