DSK-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med DSK-filtillägget är en Disk Image-fil som skapats av olika program för lagring av bilder på diskar för säkerhetskopiering.

Vissa DSK-filer kan istället vara Borland Project Desktop-filer som lagrar projektrelaterade filer och referenser som används av Delphi IDE eller annan programmeringsprogramvara.

Om DSK-filen inte finns i något av dessa två format är det troligtvis en enkel IDs-databasfil som lagrar ID-kort.

Filer.

Bokstäverna "dsk" används ofta som en förkortning för "disk", vilket betyder hårddiskenhet, så den används också i vissa datorkommandon som chkdsk (kontrolldisk). Det kommandot och andra gillar det, men har inget att göra med DSK-filerna som nämns på denna sida.


Hur man öppnar en DSK-fil

DSK-filer som är Disk Image-filer kan kanske öppnas med Partition Doctor, WinImage, PowerISO eller R-Studio. Mac-datorer ger inbyggt stöd för DSK-filer med verktyget Diskverktyg.

Det är osannolikt att alla DSK-filer kan öppnas med vart och ett av dessa program. Det är bäst att använda samma program som skapade DSK-filen för att öppna den igen.

Vissa DSK-filer kan bara vara ZIP-arkiv som använder .DSK-filtillägget. Om så är fallet kan du öppna en med en arkivdekompressor som 7-Zip eller PeaZip.

DSK-filer som är Borland Project Desktop-filer kan öppnas med Embarcaderos Delphi-programvara (tidigare känd som Borland Delphi innan Embarcadero köpte företaget 2008).

Enkla ID: er Databasfiler lagrar ID-kort som används av DSKE: s skapare av ID-kort som heter Simple IDs. Vi har ingen nedladdningslänk för det, men det är programmet du behöver för att öppna den här typen av DSK-fil.

Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna DSK-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppet DSK-filer, se vår guide om hur du ändrar programmet som öppnar ett visst filtillägg till lära dig hur du gör den ändringen i Windows.

Hur man konverterar en DSK-fil

MagicISO eller någon av DSK-öppnarna ovanifrån kan konvertera en DSK-bildfil till ett annat bildfilformat som ISO eller IMG.

Om din DSK-fil har ett vanligt arkivformat som ZIP, och du vill konvertera en av filerna i arkivet, extraherar du först allt innehåll så att du har tillgång till de faktiska data som finns lagrade inuti. Sedan kan du köra en av dessa filer via en filkonverterare.

DSK-filer som används av Delphi-programmet kan kanske konverteras till ett annat format om du letar efter alternativet i Arkiv-menyn. Vanligtvis bör ett program som Delphi stödja konverteringar via Arkiv> Spara som meny eller någon form av Exportera or Konvertera knapp.

Simple IDs Databasfiler kan bara öppnas med Simple IDs, så om du råkar ha tillgång till det programmet, leta upp i en liknande meny för att hitta omvandlingsalternativet, om det finns ett.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om filen inte öppnas just nu, dubbelkolla filtillägget. Du kan förvirra ett annat filtillägg för det här, vilket innebär att du kan förvirra ett annat format för det här, varför filen inte öppnas i de program som nämns ovan.

Till exempel använder DockX Skin-filer DSKIN-filtillägget som ser ganska ut som DSK. Men du behöver faktiskt ett helt annat program för att öppna dessa filer, särskilt DockX.

SKD är en annan som liknar DSK, men det tillägget är reserverat för Max Payne Skin-datafiler som används av Max Payne-spelet.


Lämna en kommentar