CAP-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med CAP-filtillägget är sannolikt en Packet Capture-fil som skapats av paket sniffande program. Denna typ av CAP-fil innehåller rådata som samlats in av sniffningsprogrammet så att den kan analyseras vid ett senare tillfälle eller med ett annat program.

Vissa CAP-filer kan istället vara Construct Game Development-filer. Dessa CAP-filer är projektfiler för DirectX-spel skapade med Scirra Construct-spelredigeringsprogramvaran. De kan innehålla ljud, grafik, modeller och andra saker som används av spelet.

ASUS använder också CAP-filer som en BIOS-uppdateringsfil. Dessa filer används för att uppdatera BIOS på ASUS-moderkort.

CAP är också ett undertext / bildtextfilformat som lagrar text som är avsedd att spelas tillsammans med en video. Den används av vissa sändningsföretag och kan kallas en Videotron Lambda-fil.


Hur man öppnar en CAP-fil

Lifewire / Adrian Mangel

CAP-filer som är Packet Capture-filer kan öppnas med gratis Wireshark eller Microsoft Network Monitor-programmet. Även om vi inte har nedladdningslänkar för dem, inkluderar vissa andra applikationer som stöder öppning av en .CAP-fil NetScout's Sniffer Analysis och Klos PacketView Pro.

Scirra Construct är förmodligen det bästa alternativet om din CAP-fil är en Construct Game Development-fil.

ASUS BIOS-uppdateringsfiler som är i CAP-filformat används för att uppdatera BIOS endast på ASUS moderkort.

CAP-undertextsfiler kan öppnas med EZTitles eller annan textningsprogramvara.

Du kan kanske använda Notepad eller en annan fritextredigerare för att öppna din CAP-fil. Många filer är endast textfiler, vilket betyder oavsett filtillägg, en textredigerare kan kanske visa filens innehåll korrekt. Detta kan vara fallet med din specifika CAP-fil, men det är värt ett försök.

Med tanke på de olika typerna av CAP-filer som finns, och att flera olika program kan vara inblandade beroende på det faktiska formatet som används i filen, kan det hända att programmet Windows försöker använda för att öppna CAP-typfiler inte är det du skulle gilla. Se hur man ändrar standardprogrammet för en specifik filtilläggsbit för hjälp med att åtgärda problemet.

Hur man konverterar en CAP-fil

Du kan konvertera en Packet Capture-fil till HCCAP med hashcat eller till CSV, TXT, PSML (XML Packet Summary), PDML (XML Packet Detail) eller C (C Arrays Packet Bytes) med Wireshark.

För att konvertera en CAP-fil med Wireshark måste du först öppna filen genom Arkiv> Öppna menyn och använd sedan Arkiv> Exportera paketdissektioner menyalternativ för att välja ett utdataformat.

Det finns ingen anledning att konvertera en Construct Game Development-fil eller en BIOS Update-fil till ett annat format.

Undertexter som slutar med CAP-filtillägget kan konverteras till TXT, PAC, STL, SCR och andra filformat med hjälp av undertexterna som nämns ovan.


Lämna en kommentar