Avast SecureLine VPN Recension: Allt du behöver veta

Avast Secureline


Design: Elegant, snygg och tydliga funktioner

Att skaffa Avast SecureLine VPN är lika enkelt som att ladda ner installationsprogrammet, installera programmet och ansluta till en server. Att använda appen är lika enkelt. Användargränssnittet är rent, enkelt och tyngs inte av för många förvirrande funktioner.

Det här programmet gör en sak bra; det krypterar din anslutning och maskerar din plats. När VPN är aktiverat visar SecureLine den dolda IP-adressen, den virtuella IP-adressen och hur din plats visas för andra. Android-versionen visar inte IP-adresserna på huvudskärmen.

En cool funktion finns att hitta i listan över serverplatser. Ikoner anger vilka servrar som möjliggör anonym peer-to-peer (P2P) filöverföring och vilka servrar som är optimerade för videostreaming. Android-versionen anger bara vilka servrar som är optimerade för videostreaming.

Avast kan på Android-enheter samla in anonymiserad app- och användningsinformation och dela dessa data med analyser från tredjeparter. Gå till dina personliga sekretessinställningar för att inaktivera delning av analysdata om du vill spärra det.

Prestanda: Bra för surfning och videostreaming

När vi öppnade SecureLine för att starta våra Avast VPN-tester tog det mellan 5 och 10 sekunder att ansluta till en server. Att byta till en annan server tog mellan 15 och 20 sekunder.

Vi mätte uppladdnings- och nedladdningshastigheter med sex olika verktyg för testning av bandbredd online. Alla mätte en hastighetsminskning efter anslutning till SecureLine VPN.

När vi var anslutna till en mediaserver kunde vi uppnå nedladdningshastigheter så höga som 168 Mbps med vår 1 Gbps-anslutning. När den var ansluten till vanliga servrar var den snabbaste vi såg 89 Mbps.

Även om testverktygen mätte lägre bandbreddshastigheter märkte vi inte mycket skillnad i hastighet när vi surfar på webben och skickar e-postmeddelanden.

Hastigheten för en VPN-anslutning påverkas av faktorer som avståndet mellan klientenheten och VPN-servern, VPN-protokollet och krypteringsnivån. Med SecureLine behöver du inte oroa dig för vilken server du är ansluten till, eftersom appen automatiskt ansluter din dator till närmaste server. Den här optimala platsinställningen använder algoritmer för att bestämma serverns närhet för att ge bästa prestanda.

Avast SecureLine VPN kan tyckas liten, men den erbjuder samma militära kryptering som de stora VPN-leverantörerna.


Streaming: Utmärkt täckning för flera tjänster

SecureLine VPN innehåller dedikerade streaming-servrar, och det gick hyfsat bra att få dem att fungera. Vi kunde streama Netflix, Hulu och till och med BBC iPlayer när vi var anslutna till SecureLines dedikerade mediaservrar.


Sekretesspolicy: Loggar inte aktivitet

Avast SecureLine är en VPN med en No-log Policy som främst relaterar till din aktivitet när du använder tjänsten. Det betyder att SecureLine inte vet vilka webbplatser du besöker, vad du gör på dessa webbplatser eller något annat om dina aktiviteter när du är ansluten till VPN. Det betyder att de inte skulle kunna använda den informationen även om de ville.

Detta är en bra grund för vad du kan förvänta dig av en VPN, men faktum är att SecureLine inte har några loggar. De lagrar specifikt anslutningsloggar som visas när du ansluter och kopplar bort till deras servrar och hur mycket bandbredd du använder när du är ansluten, men det gör i princip alla VPN-tjänster.

Säkerhetsfunktioner: Säkerhet på hög nivå med lång erfarenhet

SecureLine VPN är en av Avasts säkerhetsprodukter. Avast är ledande inom cybersäkerhet. De skyddar data, identitet och integritet för 435 miljoner aktiva användare varje månad. Varje månad hävdar de att de skyddar sina användare från över 1.5 miljarder skadliga attacker. De använder artificiell intelligens och mänskligt geni för att tillhandahålla detektering och blockering av skadlig kod, platsteknik och IoT-säkerhet.

Eftersom Avast är baserat i Tjeckien är de inte föremål för dataförfrågningar från alliansländerna Five-, Nine- och 14-Eyes.

Funktioner i Avast SecureLine VPN inkluderar:

 • 256-bitars Advanced Encryption Standard: AES 256 är en av de säkraste krypteringsmetoderna och används av finansiella intuitioner, kreditkortsföretag och myndigheter för att skydda kunddata.
 • Enkel delad IP: En Avast-server visar samma IP-adress för varje dator som är ansluten till den.
 • DNS-läckskydd: Förhindrar DNS-läckor som kan avslöja den verkliga IP-adressen.
 • Kill Switch: Denna funktion fungerar som ett dödmansgrepp och stänger av internetanslutningen om VPN-servern är nere. Den ger felsäkert skydd under oplanerade bortkopplingar från VPN-servern.
 • Regler för smart anslutning: Det finns inget behov av att ställa in korrekta säkerhetsåtgärder när du ansluter till ett öppet Wi-Fi eller annat osäkert nätverk. SecureLine kan aktiveras automatiskt när enheten ansluter till ett osäkert nätverk.

Avast SecureLine VPN

Torrenting: Dedikerade servrar med en kill switch

SecureLine VPN tillåter inte bara torrenting, den ger dig faktiskt dedikerade peer-to-peer-tjänster för högsta möjliga servicenivå. Du får också en inbyggd kill switch, vilket är ett måste om du planerar att använda en VPN för peer-to-peer-fildelning.

Om du någonsin förlorar anslutningen till VPN-servern när du delar filer över peer-to-peer, avbryts omedelbart internetåtkomsten med kill switchen och hindrar någon från att se din riktiga IP-adress.

Annonsblockering: ingår inte

SecureLine innehåller inte en annonsblockerare, men Avast tillhandahåller en funktion som heter AntiTrack Premium genom deras antivirusprogram. Den här funktionen liknar de annonsblockerare som ingår i vissa VPN-tjänster, men den blockeras inte på DNS-nivå. Det ger viss extra säkerhet, men det är också ett separat köp som du måste betala för utöver Avast Antivirus och Avast SecureLine.

Kundtjänst: webbaserat biljettsystem

Avast tillhandahåller ett webbaserat biljettsystem som du kan använda om du behöver kundsupport för SecureLine. Det finns inget sätt att prata med kundtjänst via telefon eller webbchatt, så allt du kan göra är att ge lite information om ditt problem genom biljettsystemet och vänta på svar.

Pris: En prenumerationsplan som passar alla enheter

Avast SecureLine VPN är en prenumerationstjänst som kostar mellan $47.88 och $107.64 per år. Om du vill använda VPN på flera enheter kostar abonnemangsavtalet från $59.88 per år för flera enheter upp till fem enheter. Om du vill säkra en PC eller Mac kostar det $69.99 för att säkra en dator i ett år. För en mobil enhet säkrar Avast en Android-, iPhone- eller iPad-enhet för $19.99 per år.

Många hushåll har mer än två enheter. Om du har en bärbar dator, surfplatta och smartphone är den årliga prenumerationen på flera enheter det bästa köpet. För fem enheter kostar det i snitt $1.34 per månad för varje enhet. Det låga priset, tillsammans med obegränsad bandbredd, ger dig en väldigt överkomlig VPN-lösning. Om du fortfarande inte är säker, erbjuder Avast SecureLine en gratis 7-dagars provperiod och 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Att starta en kostnadsfri provperiod på flera enheter på en Windows-dator kräver ingen registrering och ingen betalningsinformation. Allt du behöver göra är att gå till Avasts webbplats och ladda ner installationsfilen. Med Avast Free VPN för Android (som ingår i den kostnadsfria testperioden) samlar Avast in betalningsinformation som ett PayPal-konto eller kreditkort.

Konkurrens: Mindre än de flesta VPN-tjänster, men minst lika säker

Avast SecureLine VPN har färre serverplatser än många andra VPN-tjänster. SecureLine ger tillgång till servrar i 55 städer i 34 länder, med 16 servrar i USA. De större VPN-leverantörerna som NordVPN och ExpressVPN har över 3,000 servrar. NordVPN har servrar i 59 länder.

Även om Avast SecureLine VPN är ganska liten erbjuder den fortfarande den starka 256-AES-krypteringen. Den erbjuder också några av samma tjänster och fördelar som de stora VPN-leverantörerna erbjuder, inklusive:

 • Spelar inte in, övervakar, lagrar, loggar eller delar din online-aktivitet.
 • Ger tillgång till servrar runt om i världen, med möjlighet att byta servrar eller välja en optimal plats.
 • Skyddar en mängd olika enheter, inklusive Windows, macOS, Linux, Android och iOS.

Det finns några saker som SecureLine VPN inte gör lika bra som de större VPN-tjänsterna:

 • Erbjuder endast grundläggande VPN-funktioner som att välja server och automatiskt ansluta till VPN.
 • Har inte ett sätt att snabbt välja favoritservrar och vanliga servrar.

SLUTOMDÖME

Ett bra alternativ för nybörjare och frekventa hotspotanvändare.

Avast SecureLine erbjuder en pålitlig, grundläggande och viktig VPN-tjänst. Den är enkelt att använda, vilket gör den till ett utmärkt val för de som inte känner till VPN-tjänster så bra. Den är också enkel att ställa in så att VPN slås på automatiskt, vilket gör den till ett prisvärt val för dem som besöker hotspots och surfar på öppna Wi-Fi-nätverk. Avasts säkerhetsprotokoll är samma  som används av banker och militären och skapar en helt säker anslutning vart du än går.

Specifikationer

 • Produktnamn - Avast SecureLine VPN
 • Pris - $19.99
 • Hastighet - (snabbast observerade) 168 Mbps (testad på en 1 Gbps-anslutning)
 • Operativsystem - Windows 10, macOS, Android, iOS
 • Enheter - Fem enheter åt gången
 • Serverplatser - 34 länder
 • Antal servrar - 57
 • Streaming - Dedikerade servrar (testade Netflix, BBC iPlayer, Hulu)
 • Torrenting - Ja, med Kill Switch
 • Kryptering - 256-bitars AES OpenVPN VPN
 • Loggning - Viss loggning, transparensrapport tillgänglig
 • Behörighet - Registrerat kontor i Tjeckien; kontor i Prag, London och Silicon Valley

Lämna en kommentar