IPVanish Review: Allt du behöver veta

IPVanish

Sammantaget känns gränssnittet rörigt, med för många olika sätt att ansluta (t.ex. serveranslutningslistor, anslutningsknappar, nedrullningar osv.). För att ändra IPVanish-inställningarna måste du göra det från applikationsikonen - du kan inte göra det från huvudgränssnittet. Och även om grafen ser vacker ut, lägger den inte till något värde för surfupplevelsen. På plussidan har ikonen en timer.


Prestanda: Utmärkt

IPVanish hanterar hela sin nätverksinfrastruktur internt och erbjuder obegränsad bandbredd och utmärkta surfhastigheter i hela sitt globala nätverk. För att få bästa hastighet och prestanda, använd Quick Connect funktion med Bästa server tillgängliga vald.

När detta är valt, Quick Connect väljer den bästa servern för din plats. Med IPVanish upptäckte vi att webbsidor laddades snabbt och vi kunde titta på filmer på Netflix utan noll latens och buffring. VPN-anslutningen och frånkopplingstiderna kan vara lite tröga, men det är inte så stort av en affär.

Vi kunde uppnå en maximal nedströms hastighet på 186.64 Mbps när vi var anslutna till en närliggande USA-baserad server utan 1 Gbps internetanslutning. Andra servrar, inklusive servrar utomlands, var betydligt långsammare.

Till skillnad från många leverantörer (som i bästa fall kan tillhandahålla fem eller sex samtidiga anslutningar) tillåter IPVanish upp till tio samtidiga anslutningar över flera enheter under en serviceplan. Däremot, om du ville ha 10 anslutningar med ExpressVPN, måste du köpa två serviceplaner. Detta kan göra IPVanish till ett bra värde om du har många användare och / eller enheter att skydda.

IPVanish

IPVanish erbjuder en split-tunnelfunktion för Android-användare. Med funktionen kan du välja vilka appar som använder VPN och förbli krypterade och vilka appar som dirigeras via din lokala ISP (ingen kryptering). Den här funktionen kan vara praktisk när du vill skydda vissa anslutningar med VPN, men lämna andra anslutningar lokala, t.ex. för matleveranstjänster.

Streaming: Stöder vissa tjänster

Medan IPVanish inte tillhandahåller dedikerade mediestreaming-servrar kunde vi strömma Netflix via USA-baserade servrar. Vi kunde också titta på Hulu, även om vi inte kunde få BBC iPlayer att arbeta genom någon av IPVanishs UK-baserade servrar.

IPVanish erbjuder också stöd för Kodi, som är en av de mest populära mediastreamingsapparna där ute. På grund av geografiska begränsningar kanske Kodi-användare inte har tillgång till vissa tillägg. För att komma runt detta kan du köra IPVanish-appen med din Kodi-tjänst. Om du gör det ger du obegränsad åtkomst till alla Kodi-tillägg som du vill installera. Du kan också använda Kodi med IPVanish för Fire Stick eller Fire TV.


Sekretesspolicy: Strikt, med nackdel

IPVanish-tjänsten är baserad i USA. Det betyder att det faller under USA: s och Five Eyes Alliance. Five Eyes Alliance är en internationell övervakningsgrupp (bestående av Australien, Kanada, Nya Zeeland, Storbritannien och USA) som tillhandahåller insamling och delning av övervakningsdata.

IPVanish säger att de är en leverantör utan loggar. Teoretiskt betyder det att om en regering skulle begära loggar från IPVanish, skulle det inte finnas några uppgifter att tillhandahålla. Frågan är att de inte har några öppenhetsrapporter eller oberoende revisioner registrerade, och de har överlämnat data tidigare.

Från IPVanish-webbplatsen: Vi bryr oss djupt om dina integritetsrättigheter och vi loggar aldrig någon trafik eller användning av vårt VPN. IPVanish samlar inte in, övervakar eller loggar trafik eller använder sin Virtual Private Network-tjänst, under inga omständigheter, på någon plattform.

IPVanish


Säkerhetsfunktioner: Standard

När det gäller säkerhet erbjuder IPVanish det mycket säkra OpenVPN-protokollet, Domain Name System (DNS) läckageskydd och en dödsbrytare för att hålla dina anslutningar privata. Tjänsten saknar dock lite säkerhetsfunktioner med extra mervärde. Till exempel hittar du inte saker som NordVPN: s Double VPN eller ExpressVPN: s TrustedServer-teknik.

IPVanishs lista över säkerhetsfunktioner inkluderar:

 • OpenVPN-protokoll med 256-bitars AES-kryptering: Detta är en kryptering av militär kvalitet som används för att skydda mycket känslig data. Det är praktiskt taget omöjligt att knäcka.
 • Förvränga: Den här funktionen hjälper till att dölja anslutningar i länder som använder djup paketinspektion för att identifiera OpenVPN-anslutningar. Det hjälper till att kringgå brandväggar och det erbjuds på Windows, Mac OS, Android och Fire Stick / TV.
 • DNS-läckskydd: Detta förhindrar att förfrågningar om att konvertera en URL till en IP-adress går igenom fel domännamnsserver (DNS), vilket kan äventyra integriteten.
 • Kill switch: Den här funktionen stänger automatiskt av all internettrafik om IPVanish av någon anledning slutar fungera. Detta håller din internettrafik säker från nyfikna ögon.
 • TOR-kompatibilitet: IPVanish kommer att fungera med TOR (The Onion Router), men på grund av prestandaproblem är det bäst att bara surfa.

IPVanish

IPVanish erbjuder en mängd olika VPN-säkerhetsprotokoll att välja mellan, inklusive OpenVPN över UDP / TCP eller L2TP / IPSec och IKEv2. OpenVPN anses vara guldstandarden i VPN-säkerhetsprotokoll idag. Den är beroende av SSL / TLS för nyckelutbyte, har upp till 256-bitars kryptering via OpenSSL och kan köras över både TCP och UDP. Med andra ord är det mycket säkert.

IPVanish hanterar hela sin nätverksinfrastruktur internt och erbjuder obegränsad bandbredd och utmärkta surfhastigheter i hela sitt globala nätverk.

Torrenting: Ja, men med en nackdel

Medan IPVanish föreslår att deras tjänst är bra för torrenting, kom ihåg att IPVanish är baserat i USA. Det betyder att den omfattas av Digital Millennium Copyright Act (DMCA) lagar om upphovsrättsintrång, som är utformade för att skydda musik, filmer, spel och mer.

Även med deras icke-loggpolicy kan du ha större sinnesro med en VPN-tjänst som inte fungerar på amerikansk mark. Men om du inte torrent behöver du inte oroa dig för det här.

Medan IPVanish har en icke-loggpolicy, har tjänstens amerikanska jurisdiktion vissa nackdelar.

Annonsblockering: ingår inte

IPVanish innehåller inte en inbyggd annonsblockerare. Detta är en säkerhetsfunktion som finns i några av de bästa VPN-tjänsterna, eftersom det gör det möjligt för VPN att stänga av förfrågningar från överdrivna annonsspårare och skadlig kod på DNS-nivå. Utan denna typ av skydd kan din webbläsare avslöja komprometterande information när den skickar förfrågningar till annonsspårare.

Kundtjänst: Några av de bästa i branschen

IPVanish tillhandahåller den högsta nivån av kundtjänst som vi har sett från alla VPN som vi har testat. De tillhandahåller telefonsupport under amerikanska öppettider, 24/7 webbchatt och även e-post som säkerhetskopia om du inte behöver svar direkt. Denna nivå av support är nästan okänd i VPN-branschen.

Pris: Prisvärd, men inte billig

När det gäller prissättning är IPVanish i nivå med andra VPN-leverantörer, men det är definitivt inte det billigaste alternativet där ute. För närvarande erbjuder IPVanish tre betalningsplaner: $ 10 / månad i en månad, $ 8.99 / månad i tre månader och $ 5.19 / månad i 15 månader. 15-månadersplanen fungerar till 17 cent per dag, men du måste betala för den på förhand.

Tävling: IPVanish vs ExpressVPN

Hur jämför IPVanish sig med den populära ExpressVPN-tjänsten? När det gäller hastighet och prestanda är de två tjänsterna mycket lika - det vill säga snabba. IPVanish är det något billigare alternativet till $ 5.19 / månad kontra ExpressVPN till $ 6.67 / månad.

De erbjuder båda OpenVPN, det bästa säkerhetsprotokollet som finns idag. Men om du är ute efter beprövad integritet är den BVI-baserade ExpressVPN det överlägsna valet. Exempel: när den turkiska regeringen krävde data från ExpressVPN 2017 hade de helt enkelt inga loggar att ge dem.

Å andra sidan finns det bevis för att "no-logs" IPVanish överlämnade kundloggningsdata till USA: s inrikesdepartement för ett brottmål 2016. Medan IPVanish nu är under ny ledning med StackPath, är händelsen, om den är sant, strider mot deras uttalade loggningspolicy.

SLUTOMDÖME

Ett bra alternativ om du inte är orolig för deras logghistorik.

Vår slutliga dom är att IPVanish kan fungera bra för dig om du är ute efter snabba hastigheter, obegränsad bandbredd och flera enhetsanslutningar. Men om du behöver en mer uttömmande funktionslista och du är orolig för deras USA-baserade logghistorik för loggning (även om IPVanish säger att de för närvarande inte loggar), kan det vara värt att kolla in andra tjänster först.

Specifikationer

 • Produktnamn IPVanish

 • Pris $ 5.19

 • Operativsystem Windows, macOS, Linux, Chrome OS, Fire TV

 • Mobila plattformar iOS, Android, Windows Phone

 • Enheter 10 enheter åt gången

 • Serverplatser 75 länder

 • Antal servrar 1,300+

 • Streaming Testad Netflix (USA)

 • Torrenting Ja, inklusive kill switch

 • Kryptering AES 256-bitars OpenVPN över UDP / TCP, IKEv2 / IPsec, L2TP, PPTP

 • Loggning Inga loggar, ingen transparensrapport har överlämnat data tidigare

 • Jurisdiktion USA

Lämna en kommentar