Hur avblockerar du ett nummer på iPhone eller iPad

IOS-plattformen har flera sätt att blockera en kontakt med ett telefonnummer eller e-postadress. När en kontakt är blockerad kan den kontakten inte ringa, sms eller FaceTime till dig. Att omvända processen är enkelt.

Instruktionerna i den här artikeln gäller iOS 12 och iOS 11. Funktionerna liknar alla versioner av iOS som för närvarande stöds.


Hur avblockerar du ett nummer på iPhone eller iPad

Om du tidigare har blockerat en kontakt kan du ta bort blocket så att kontakten kan ringa och skicka SMS till dig:

  1. Tryck inställningar > Telefon. Tryck på på en iPad som inte använder appen Telefon inställningar > FaceTime.

  2. Tryck Samtalsblockering och identifiering.

  3. i Blockerade kontakter svep åt höger till vänster över numret och tryck sedan lätt på avblockera.

Avblockera människor som skickar text till dig

Om du blockerade någon i Meddelanden för att hindra personen från att skicka meddelanden till dig, avblockerar du numret i Meddelanden-appen på iPhones eller iPads.

  1. Öppen inställningar och knacka på meddelanden.

  2. Bläddra ner och knacka på Blockerad.

  3. Svep från höger till vänster på det nummer du vill avblockera och tryck på avblockera.


Avblockera uppringare i din kontaktlista

Om det blockerade numret tillhör någon i din kontaktlista, avblockera numret från deras lista i Kontakter. Bläddra till botten av personens kontaktinformation och tryck på Avblockera den här uppringaren.


Hur du avblockerar ett nummer med ditt telefonföretag

Att använda den inbyggda iOS-funktionen för att blockera en kontakt är snabbt och enkelt, men det är inte det enda sättet att blockera nummer. De flesta telefonföretag erbjuder en tjänst - ibland mot en avgift, ibland gratis - som du kan använda för att blockera telefonnummer. Om du har blockerat telefonnummer på det sättet fungerar stegen i avsnittet ovan inte för dig. De gäller endast nummer som är blockerade på din Apple-enhet med iOS-funktioner.

Om du använde telefonbolagets samtalsblockeringstjänst och vill avblockera ett nummer, ring telefonbolaget eller prova onlinehjälpen eller iPhone-appen (om det finns ett). Telefonföretaget kan avblockera numret åt dig.